QeRstwandeling Delfgauw

op woensdag, 11 november 2020

Geen drukbezochte kerst kerkdiensten, geen volle tafel bij het kerstdiner, geen kerstcadeaus shoppen in de winkelstraten. Maar wat kan er wel? Kerk Delfgauw is uitgekomen op een QeRstwandeling. We gaan een wandelroute uitzetten door ons dorp, waarbij je door middel van QR-codes contact kunt maken met Jozef en Maria, de herders, de wijzen, en al die andere figuren uit het kerst verhaal. Ga mee op reis en ontdek waar het pasgeboren kindje Jezus te vinden is in je eigen dorp. Zo kunnen we toch samen als dorp kerst vieren op een veilige manier!

Stap 1: bekijk het onderstaande filmpje.

 

Stap 2: boek je reis via deze datumprikker. Doe dit minimaal 1 dag voor je de wandeling wilt lopen. Mocht je de wandeling dezelfde dag willen lopen: schrijf je in op een tijdslot via de datumprikker, en stuur een whatsappbericht naar gastvrouw Jolanda van Wijk 0639120139. Zij stuurt je de informatie die je nodig hebt om vandaag nog mee te doen. Je loopt dan wel iets lekkers mis, dat we je alleen per mail kunnen sturen als je je een dag van tevoren inschrijft.

Stap 3: open je email op de dag van vertrek. Je ontvangt van de keizerlijke geheime dienst een wachtwoord waarmee je de filmpjes achter de QR-codes kunt openen en je startcoördinaat.

Stap 4: zorg voor een opgeladen telefoon en een internet abonnement. Begin je QeRstwandeling op jouw timeslot, volg de sterren op de grond, scan de QR-codes en ontdek het Kerstverhaal op een nieuwe manier. De wandeling duurt ongeveer 1 uur.

Veel plezier!

De QeRstwandeling is een samenwerking van vele vrijwilligers van Kerk Delfgauw, bewonersinitiatief Glow Delfgauw, de Buurtknip van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, Verhage Delfgauw en onze gast-ster Manuela Bijl.

De QeRstwandeling organisatie van Kerk Delfgauw is te bereiken via QeRstwandeling@kerkdelfgauw.nl, via gastvrouw Jolanda van Wijk 06-39120139 gastvrouw@kerkdelfgauw.nl of via dominee Robert Stigter 0643006247 dominee@kerkdelfgauw.nl.

Hieronder een aantal reacties van deelnemers:

Heel erg leuk opgezet! We hebben de tocht vanmiddag gemaakt.
Complimenten voor jullie inzet en uitwerking. Voor jong en oud aantrekkelijk te doen!!
Het was heel erg leuk!! Bedankt!!!

We hebben zostraks met ons gezin de qerstwandeling gemaakt. Wat ontzettend leuk en knap gedaan! We waren allemaal erg enthousiast. Zo mooi hoe het kerstverhaal uitgebeeld wordt!
De boodschap die jullie meegeven aan het einde is prachtig en ontroerend!

Het was heel erg leuk!! Bedankt!!!

Wij hebben de Qerstwandeling gelopen met drie volwassenen, en vonden hem ook heel leuk. Dus echt niet alleen voor kinderen.

Mijn complimenten voor de wandeling, het zat erg goed in elkaar en alles was van goede kwaliteit. Ook mooi om zo het evangelie op een laagdrempelige manier te delen met iedereen die dat wil horen:)

We hebben gisteren genoten van de qerstwandeling! Hij was tienerproof  Ook heerlijk om onderweg wat bekenden tegen te komen.

We komen net (doorweekt) thuis van weer een enorm leuke kerstwandeling. Origineel bedacht, leuk met twist naar de actualiteit;  complimenten voor alle vrijwilligers die hieraan meegewerkt hebben! 

Gisteren hebben wij de QeRstwandeling gelopen! Erg leuk gedaan op deze manier en lekker eigentijds. Ondanks de gekke tijd waar we in leven, hebben de jongens er plezier aan beleefd!  Leuk waren ook de filmpjes en helemaal als je dan je eigen juffrouw verkleed als 1 van de 3 wijzen ziet! Bedankt!

We hebben net een heeeele leuke Kerstwandeling gehad. Het was ook heel mooi op deze manier!

We hebben er van genoten. Het zat goed in elkaar. De kerstvertelling was op een bijzondere manier naar het heden getrokken.

Het was heel leuk, super bedacht, wat toch moeilijk is in Corona tijd. We konden het makkelijk volgen, ik kan me voorstellen dat mensen die minder handig zijn met de mobiele telefoon een (klein)kind nodig hebben. Leuk dat Verhage meewerkt, we hebben chocomelk gehaald. Mooie afstand, niet te lang, niet te kort. 

Het was een leuke wandeling! De lichtjes overal maakten het sfeervol. Bijzonder om dit in deze tijd te kunnen doen als gezin.

Wat was het leuk! De afwisseling tussen sterren zoeken en de filmpjes kijken, vonden de jongens erg leuk! Iedereen die hieraan heeft meegeholpen, onwijs bedankt!

Was superleuk! Dochterlief op haar step van ster naar ster! Leuk gedaan met die filmpjes! Erg enthousiast!

Wat een leuke Qerstwandeling was dit. Super bedankt! Chapeau voor de organisatie

RobertQeRstwandeling Delfgauw