Talenten zoeken nieuwe groepsleiders

op maandag, 31 december 2018

De superleuke Talenten (groep 7/8 van de kinderkerk) zijn op zoek naar nieuwe leiders!

Als leiding start je de kinderkerk met een spel, daarna vertel je het Bijbelverhaal en bid je met de kinderen. Tot slot doe je de verwerking in de vorm van bijvoorbeeld: een knutsel, spel of lied. Hiervoor gebruiken we de methode van Bijbel Basics van het Nederlands Bijbelgenootschap. De kinderen zijn verdeeld in drie groepen, Parels (groep 1-3), Sterren (groep 4-6) en Talenten (groep 7-8). De kinderkerk draai je bij de Parels en Sterren altijd met twee mensen: een leider en een assistent. De talenten heeft alleen een leider/leidster. Je mag zelf aangeven welke groep je wilt begeleiden. De frequentie is een keer per 4-5 weken (afhankelijk van bezetting), daarnaast overleggen we een paar keer per jaar. Ook besteden we elk jaar extra aandacht aan een aantal projecten (onder andere met Pasen, Kerstmis en de Zending).

Leiding: In de week voor de kinderkerk bereid je het programma voor. De methode van Bijbel Basics geeft veel informatie en voorbeelden. In overleg met de assistent bepaal je welke verwerking je gaat doen en stem je af wie dit verder voorbereidt. Op de ochtend zelf zet je de spullen klaar in de ruimte. De leiding van de parels zoekt kinderen voor de kaars, en de leiding van de sterren zoekt kinderen die helpen bij het collecteren.

Assistent: In de week voor de kinderkerk, neemt de leiding contact met je op en stem je af wie wat voorbereid en wie welke rol op zich neemt tijdens de KND. Tijdens de ochtend help je de spullen klaarzetten in de ruimte en begeleid je de kinderen tijdens de kinderkerk. De eindverantwoordelijkheid ligt bij de leiding.

Profiel:
Je vindt het leuk om met kinderen te werken Je vindt het heel belangrijk om kinderen te vertellen wie God is en wil hen graag helpen om te groeien in geloof. Je vertelt graag een verhaal of je barst van allerlei creatieve ideeën. Je bent flexibel. Je bent enthousiast. Je neemt een stukje verantwoordelijkheid in de organisatie van de kinderkerk, met zijn allen verzet je veel werk.

Ben je géén leiding maar wil je wél meehelpen met het organiseren van een project zoals: Pasen, kerstfeest, zending. We kunnen jouw hulp goed gebruiken!

Heb je vragen of wil je je opgeven? Spreek jeugdouderling Heidi aan of mail naar: heiditermorshuizen@gmail.com

RobertTalenten zoeken nieuwe groepsleiders