Terugblik kerst-feest-maaltijd

op maandag, 23 december 2019

Zondag 22 december 2019. Buiten is het heel erg nat, maar binnen worden de gasten van de kerst-feest-maaltijd hartelijk welkom geheten en krijgen ze iets warms te drinken. Om 17.00 uur start een kinderkoortje met het zingen van kerstliedjes. Traditionele, maar ook nieuwe liedjes komen voorbij. Dan is het tijd voor dominee Robert om de gasten welkom te heten en uit te leggen waarom we dit feestje eigenlijk geven. “In de Bijbel staat dat, wanneer je een feestje geeft, je ook de mensen moet uitnodigen die wel een feestje kunnen gebruiken. En niet alleen de mensen die je al kent en die jou dan weer terug kunnen uitnodigen. Fijn dat u in grote getale van deze uitnodiging gebruik heeft gemaakt.” Na een gebed van de dominee, kan het feestmaal beginnen. 

Na de eerste gang wordt het kerstverhaal voorgelezen. Een eeuwenoud verhaal, al eeuwenlang verteld. Over een kindje in een stal en de herders op het veld. Ook het kinderkoor laat nog een keer op muzikale wijze van zich horen. Tijd voor de tweede gang: keuze uit een grote variatie aan gerechten: saté, gehaktballetjes, hartige taart, lasagne, pannenkoeken en nog veel meer lekkers. Tijdens het eten klonk er nog een muzikaal optreden van Bas en Emma van BurgerKing, de jeugdgroep binnen Kerk Delfgauw. Ook één van de gasten wilde iets melden. Zij had kaarsjes op de tafels gelegd, die men kan branden voor de mensen die in oorlog zijn. Dat zij weer in vrede mogen leven. De feestmaaltijd werd afgesloten met een heerlijk taartenbuffet.

Zo werd het een ongelofelijk mooi kerstfeest, met inbreng van alle kanten. De opkomst was zelfs hoger dan van te voren verwacht, maar dat mocht de pret niet drukken.

Met dank aan Verhage, Bakker van Maanen, Jumbo, Dirk, Albert Heijn, Bar West, Meijer Roses, De Hoog Orchideeën, tuincentrum de Driesprong en een grote groep vrijwilligers van binnen én buiten de kerk. 

[VIDEO] KERSTFESTIJN IN KERK DELFGAUW

[VIDEO] KERSTFESTIJN IN KERK DELFGAUW Kerk Delfgauw heeft zondagavond een kerstfeest georganiseerd. Het feest werd gehouden om voor de feestdagen gezellig samen te komen. De avond begon met het gezang van het kinderkoor. Hierna hield dominee Robert Stigter een speech. Het verhaal achter de betekenis van Kerst werd tijdens het eten verteld. De bezoekers vonden het een fijne avond en een leuk vroeg kerstfeest.

Geplaatst door Pijnacker-Nootdorp.tv – Feel Good Radio op Maandag 23 december 2019
anouschkaTerugblik kerst-feest-maaltijd