vanuit Kerk Delfgauw samen tegen zwerfafval

op dinsdag, 26 januari 2021

Zwerfafval is een van de grootste ergernissen van inwoners van Delfgauw. Maar belangrijker: zwerfafval spot met de Bijbelse gedachte dat de aarde van God is (zie psalm 8 en psalm 24). Als we geloven dat Jezus terugkomt als koning op deze aarde. En al het goede op deze aarde wordt opgetild en het verkeerde wordt weggenomen. Hoe zou Jezus dan naar Delfgauw kijken en het zwerfafval dat daar ligt?

Daar kun je lang over na gaan denken, maar je kunt er beter iets aan doen. En nog beter: je kunt er samen iets aan doen met DAPper. Het materiaal van deze Delfgauwse Afval Pakkers is nu beschikbaar om te gebruiken vanuit Kerk Delfgauw. Elke werkdag van 10:00 tot 12:00 is gastvrouw Jolanda in de kerk. Je kunt dan een afvalpakker en een afval ring ophalen en je favoriete wandelroute opruimen.

Zwerfafval pakken is een hele leerzame en leuke activiteit om met kinderen te doen. En het vormt je karakter: wie afval leert oppakken, zal later geen afval op straat gooien. Of nog beter: de gemiddelde tweejarige vindt het heel normaal om in een speeltuintje afval in de prullenbak te gooien. Het is aan volwassen (die dat vies vinden) te danken dat kinderen deze goede gewoonte afleren.

Robertvanuit Kerk Delfgauw samen tegen zwerfafval