Verslag Kerk Delfgauwweekend 2018

op dinsdag, 26 juni 2018

15 t/m 17 juni verbleef een groot gedeelte van Kerk Delfgauw op camping de Zeven Linden in Baarn. De jongste kampeerder was 10 weken en de oudste 70 jaar. Na een gezellige maaltijd, waarbij ieder zijn eigen lekkernij deelde, was er een leuke pubquiz voor onder de partytent en een smokkelspel in het donkere bos voor de jongeren.

Na een overnachting (niet iedereen had veel geslapen) kwam de bakker vers brood brengen en een grote kring zat aan het ontbijt. Er arriveerden wat zaterdaggasten en met z’n allen gingen we naar het bos waar we Levend Mastermind speelden. Je moest kleuren bij elkaar verzamelen en raden wat de code was voor een tent, caravan, zaklamp of ander kampeermateriaal. Maar je moest ook nog oppassen voor de tikker die weer kleuren kon afpakken. Lekker spannend.

Na de lunch waren er veel verschillende dingen die je kon ondernemen. Zwemmen, geocachen, boswandelen, spelletjes doen, op de baby’s passen of …

Een bijzondere wandeling in Baarn
Het kampeerweekend bood – behalve ontspanning – ook gelegenheid om op een bijzondere manier de benen te strekken. In Nieuwenoord Baarn (woongemeenschap voor meervoudig gehandicapten) werd namelijk zaterdagmiddag 16 juni al enthousiast uitgekeken naar de groep van 12 gemeenteleden uit Delfgauw.

 Bij aankomst werden snel duo’s (bewoner-vrijwilliger) gevormd en vertrok de bonte stoet met rolstoelen en driewielers voor een heerlijke wandeling in de bosrijke omgeving. Het was met de ene persoon makkelijker contact te maken, dan met de andere. Maar bij iedereen was duidelijk aan het gezicht te zien dat ze enorm aan het genieten waren. Toen we na twee uur moe maar voldaan terugkeerden, had Nieuwenoord gezorgd voor koffie/thee en wat lekkers om de middag gezellig af te sluiten.

 Het is mooi om te zien dat deze bewoners zo ontzettend blij waren met deze wandeling. Een paar uurtjes naar buiten is voor hen namelijk uitzonderlijk. Ook heel veel respect voor de begeleiders die elke dag voor deze mensen klaar staan.

Na de middagactiviteiten kwamen de kookkunsten van de kampeerders aan bod. Vele handen maken licht werk. Macaroni, vega tagliatelle, nasi met sate en zwitserse aardappelschotel rolden van de skottels. Met salade, stokbrood en fruit was er voor elk wat wils.

Na de maaltijd en de enorme afwas kwam het spel Heel Baarn Bakt. Met je groepje kon je onderdelen van een taart verdienen. Het was spannend en lekker. Na een droppingspel ging ieder vermoeid de slaapzak in.

Op zondagochtend na het ontbijt de Hagepreek. Kamperen met God was het thema wat we na zingen en een korte preek in vijf onderdelen konden uitdiepen. Zingen, bijbelstudie, bidden, getuigen en een tabernakel bouwen. Bij het slotlied kwamen we allen weer onder de partytent en kregen de zegen. Daarna koffie en thee, opruimen en de restjes opmaken. Het was weer een heerlijk Kerk Delfgauwweekend.

anouschkaVerslag Kerk Delfgauwweekend 2018