Vieringen Paasweek Kerk Delfgauw

op maandag, 15 maart 2021

Je bent van harte uitgenodigd om de paasdiensten in Kerk Delfgauw mee te vieren! Gemeenteleden en gasten kunnen thuis meekijken via een livestream videoverbinding met de kerkzaal, te vinden via kerkdelfgauw.nl/livestream. Maximaal 30 mensen kunnen de kerkdienst bezoeken. Daarvoor moet je je inschrijven via www.kerkdelfgauw.nl/inschrijven.  Als inschrijven via de website niet lukt, kun je ook bellen of appen naar gastvrouw Jolanda van Wijk: 06-39120139. 

Witte Donderdag 1 april 19:30 uur

In deze kerkdienst vieren we de Maaltijd van de Heer, het Avondmaal. We lezen Johannes 13 over Jezus die de voeten van Zijn leerlingen wast. Een intens verhaal over heersen en dienen, verraad en vriendschap, onrein en rein, donker en licht.

In de kerk wordt het Avondmaal gevierd in een grote kring, op afstand van elkaar. 

Thuis kun je het Avondmaal meevieren via de livestream. Zet van te voren brood en wijn of sap klaar zodat we het gezamenlijk en gelijktijdig kunnen vieren. Je kunt daarvoor ook één gemeentelid bij je thuis uit nodigen om zo samen het Avondmaal mee te vieren.
 
Een andere mogelijkheid is om tijdens de viering (na de Instellingswoorden, dit wordt aangegeven in de dienst) naar de kerk te komen om buiten brood en wijn te ontvangen. Het is dan een lopend Avondmaal waarbij je met je huishouden brood en wijn neemt, waarbij een diaken of de dominee de woorden spreekt, je het brood en de wijn eet en drinkt, een zegen ontvangt, en daarna je weg vervolgt. Er wordt uiteraard niet uit één beker gedronken. Er zijn plastic glaasjes, maar is duurzamer en misschien ook mooier om zelf een glas/beker mee te nemen van huis. 

Goede Vrijdag 2 april 19:30 uur

Dé dag van het lijden van Jezus. Dé dag om opnieuw te gedenken. Dé dag die indruk maakt. Hoe zou jij je voelen als je omgeven wordt door aan de ene kant vriendschap en vertrouwen maar aan de andere kant ongeloof, twijfel, verraad. Hoe is het zo gekomen? We kijken terug. De Delfg’houseband neemt je in vogelvlucht mee door het leven van Jezus, van Kerst tot Pasen. 33 jaar samengevat in een goed uur muziek en een pittig verhaal. 

Stille Zaterdag 3 april 19:30 uur

In de Joodse traditie begint elke dag met het ondergaan van de zon. Op het moment dat we deze viering houden, zo tegen zonsondergang, is daarmee de eerste dag van de week, de zondag, al begonnen. De dag van de opstanding. In deze viering beginnen we in de nacht. We verplaatsen ons in wachters op de muren van Jeruzalem die de opkomst van de zon opwachten. Daarna lezen we teksten uit het Evangelie van Johannes over de 8 tekenen die Jezus heeft gedaan. Na de korte preek wordt het licht van de nieuwe paaskaars binnen gedragen. Ten slotte lezen we het eerste deel van het opstandingsverhaal, het achtste teken van Jezus. In deze viering kun je je laten raken door de kracht van de liturgie en stilte.

Pasen 4 april 10:00 uur

De Heer is waarlijk opgestaan! In deze alle-leeftijden-kerkdienst zingen we bekende paasliederen en lezen het verhaal van de opstanding uit het Evangelie van Johannes. Maar ook hier zal het wennen zijn om dit feest van de Opstanding van de Heer niet fysiek samen te kunnen vieren. Om dat gemis een beetje goed te maken, zullen we het kruis na de kerkdienst voor het gebouw op de grond zetten. Iedereen die wil kan, op gepaste afstand, een gele gerbera uit het kruis halen om daarmee het Goede Nieuws van Pasen mee naar huis te nemen, of uit te delen aan iemand die je op wilt fleuren.

Pasen 4 april 19:30 uur

Deze viering begint met het lezen van het verhaal van de Emmaüsgangers. Daarna is er Emmaüswandeling. In tweetallen krijgt u een aantal vragen mee. Een mooie manier om elkaar te ontmoeten. In het onderlinge gesprek heeft u zomaar de kans om Jezus te ontmoeten. Daarna komen we weer bij elkaar om een Emmaüsmaaltijd te vieren, een kleinschalig Avondmaal. Een heel bijzondere manier om de paascyclus mee af te sluiten. Er is bij deze viering geen mogelijkheid om mee te kijken/luisteren via livestream of kerkomroep.

RobertVieringen Paasweek Kerk Delfgauw