Wat kan er wel? buurthuis, burenhulp, voedselbank, zwerfafval

op donderdag, 18 november 2021

Kerk als buurthuis

Van maandag tot en met vrijdag is de kerk open van 10:00-12:00 uur voor koffie, lunch en gezelligheid.

Burenhulp

Al in de eerste coronagolf hebben we een burenhulpgroep opgezet. Een groep mensen van binnen en buiten de kerk die graag voor je klaarstaat. Heb je hulp nodig? Wil je ons helpen om anderen te helpen? Neem contact op met onze gastvrouw Jolanda van Wijk (06-39120139, gastvrouw@kerkdelfgauw.nl). Zij verbindt je graag door met iemand die jou kan helpen. Het kan best moeilijk zijn om hulp te vragen. De meeste mensen helpen liever iemand anders, dan dat ze zelf geholpen worden. Daarom is het heel dapper als je toch om hulp durft te vragen.

Voedselbank

Je kunt bij de kerk ook houdbare producten inleveren voor de voedselbank. Want de voedselbank kan in deze tijd maar moeilijk aan genoeg spullen komen. Je kunt ze inleveren in de box voor de kerk.

Zwerfafval

Zwerfafval is een van de grootste ergernissen van inwoners van Delfgauw. Maar belangrijker: zwerfafval spot met de Bijbelse gedachte dat de aarde van God is (zie psalm 8 en psalm 24). Als we geloven dat Jezus terugkomt als koning op deze aarde. En al het goede op deze aarde wordt opgetild en het verkeerde wordt weggenomen. Hoe zou Jezus dan naar Delfgauw kijken en het zwerfafval dat daar ligt?

Daar kun je lang over na gaan denken, maar je kunt er beter iets aan doen. En nog beter: je kunt er samen iets aan doen met DAPper. Het materiaal van deze Delfgauwse Afval Pakkers is nu beschikbaar om te gebruiken vanuit Kerk Delfgauw. Elke werkdag van 10:00 tot 12:00 is gastvrouw Jolanda in de kerk. Je kunt dan een afvalpakker en een afval ring ophalen en je favoriete wandelroute opruimen.

Zwerfafval pakken is een hele leerzame en leuke activiteit om met kinderen te doen. En het vormt je karakter: wie afval leert oppakken, zal later geen afval op straat gooien. Of nog beter: de gemiddelde tweejarige vindt het heel normaal om in een speeltuintje afval in de prullenbak te gooien. Het is aan volwassen (die dat vies vinden) te danken dat kinderen deze goede gewoonte afleren.

RobertWat kan er wel? buurthuis, burenhulp, voedselbank, zwerfafval