Welkom in Kerk Delfgauw! [UPDATE 26 juni]

op vrijdag, 25 juni 2021

Je bent van harte uitgenodigd om de kerkdiensten in Kerk Delfgauw mee te vieren!

Maximaal 90 volwassenen kunnen de kerkdienst bezoeken. Daarvoor moet je je inschrijven via www.kerkdelfgauw.nl/inschrijven. Dit kan tot zaterdag 18:00 uur en is voor ons de fijnste manier om aanmeldingen binnen te krijgen. Zondagochtend kort voor de dienst laat de gastvrouw via de Kerk Delfgauw app weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn, en kun je je nog aanmelden in een reactie op dat bericht. Als inschrijven via de website niet lukt, kun je ook bellen of appen naar gastvrouw Jolanda van Wijk: 06-39120139.

Je kunt je ook eenmalig inschrijven om voorlopig alle kerkdiensten vanaf zondag 11 juli te bezoeken. Je naam komt dat op een vaste lijst. Als je dan een kerkdienst niet komt, moet je je van tevoren afmelden.

Tieners en kinderen hoeven niet te worden ingeschreven.

Vanaf zondag 4 juli beginnen de kinderen en tieners weer in de kerkzaal. Kinderen nemen plaats bij hun ouders. Zij hoeven geen afstand te houden, dus het is handig als zij de stoelen tussen verschillende huishoudens vullen. Tieners van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen afstand te houden van elkaar, wel van volwassenen. Dus de tieners nemen plaats op de tienerbank. Na het kindermoment gaan de kinderen en tieners naar de kinderkerk en tienerkerk. De kinderen komen tijdens de collecte weer terug naar de kerkzaal.

Gemeenteleden en gasten kunnen thuis meevieren via een livestream videoverbinding met de kerkzaal, te vinden via kerkdelfgauw.nl/livestream

  • Uiteraard kun je alleen komen als je geen symptomen hebt van het coronavirus of in quarantaine moet, volg daarbij de basisregels van de overheid.
  • Er zijn vrijwilligers aanwezig die je naar een plek in de kerkzaal leiden. Je hangt je jas niet op aan de kapstok, maar neemt deze mee naar de kerkzaal.
  • Iedereen van 13 jaar en ouder houdt anderhalve meter afstand tot personen van 18 jaar en ouder. Bezoekers uit één huishouden kunnen wel naast elkaar zitten. Tussen volwassenen uit verschillende huishoudens moeten drie stoelen leeg blijven. Kinderen en kunnen hier wel plaatsnemen. Elke tweede rij blijft leeg.
  • Er is peuterkerk (0 tot 4 jaar) in Kerk Delfgauw.
  • We kunnen alle liederen weer samen zingen.
  • Deelname aan de collecte is mogelijk via de Kerk Delfgauw app of via een QR code in de livestream.
  • Na de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten op het kerkterras.

Van maandag tot en met vrijdag is het kerkterras open van 10:00-12:00 uur voor koffie, lunch en gezelligheid. Bij slecht weer kun je ook in het kerkgebouw terecht. Alle andere activiteiten kunnen (op anderhalvemeter) ook weer doorgaan in het kerkgebouw, .

De besluiten over coronamaatregelen neemt de kerkenraad op basis van het protocol van de PKN, de routekaart van het overleg kerken en overheid (CIO), en het beleid van de rijksoverheid.

https://www.protestantsekerk.nl/verdieping/protocol-kerkdiensten-en-andere-kerkelijke-bijeenkomsten/

https://www.cioweb.nl/

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

 

RobertWelkom in Kerk Delfgauw! [UPDATE 26 juni]