Welkom in Kerk Delfgauw! [UPDATE 16 april]

op vrijdag, 16 april 2021

over de kerkdiensten

Je bent van harte uitgenodigd om de kerkdiensten in Kerk Delfgauw mee te vieren! Gemeenteleden en gasten kunnen thuis meekijken via een livestream videoverbinding met de kerkzaal, te vinden via kerkdelfgauw.nl/livestream

Maximaal 30 mensen kunnen de kerkdienst bezoeken. Daarvoor moet je je inschrijven via www.kerkdelfgauw.nl/inschrijven. Dit kan tot zaterdag 18:00 uur en is voor ons de fijnste manier om aanmeldingen binnen te krijgen. Zondagochtend kort voor de dienst laat de gastvrouw via de Kerk Delfgauw app weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn, en kun je je nog aanmelden in een reactie op dat bericht. Als inschrijven via de website niet lukt, kun je ook bellen of appen naar gastvrouw Jolanda van Wijk: 06-39120139. 

Vanwege het coronavirus zijn er maatregelen om de kerkdienst veilig te laten plaatsvinden. We baseren ons daarbij op de richtlijnen en het protocol van de Protestantse Kerk Nederland (PKN).

  • Uiteraard kun je alleen komen als je geen symptomen hebt van het coronavirus of in quarantaine moet, volg daarbij de aanwijzingen van het RIVM.
  • We willen graag een gastvrije kerk zijn waar iedereen zich thuis en veilig voelt. Daarom vragen we je om bij inlopen en uitlopen van de kerk een mondkapje op te doen. Via deze website kun je mondkapjes bestellen die vanuit Kerk Delfgauw zijn bedacht en ontworpen.
  • Er zijn vrijwilligers aanwezig die je naar een plek in de kerkzaal leiden. Je hangt je jas niet op aan de kapstok, maar neemt deze mee naar de kerkzaal.
  • Iedereen van 13 jaar en ouder houdt anderhalve meter afstand tot personen van 13 jaar en ouder. Bezoekers uit één huishouden kunnen wel naast elkaar zitten. Tussen volwassenen uit verschillende huishoudens moeten drie stoelen leeg blijven. Elke tweede rij blijft leeg. 
  • Vanaf zondag 18 april wordt er weer peuterkerk (0 tot 4 jaar) georganiseerd in Kerk Delfgauw. De peuters/baby’s komen naar binnen via de nooduitgang in de peuterkerk ruimte. De peuters/baby’s van kerkbezoekers gaan binnendoor. Peuters/baby’s hoeven niet van tevoren worden ingeschreven.
  • Vanaf zondag 25 april kan de kinderkerk ook weer in de kerk plaatsvinden. Deze maatregel nemen we omdat ook de BSO vanaf 19 april open gaat. Bij goed weer is de kinderkerk buiten. Dit doen we omdat bij een kinderactiviteit binnen, waar een coronageval naar boven komt, de hele groep in quarantaine moet. Kinderen hoeven niet van tevoren worden ingeschreven.
  • De tienerkerk komt buiten bij elkaar.
  • Er wordt niet live gezongen tijdens de kerkdienst. Alle zang is van tevoren opgenomen.
  • Deelname aan de collecte is mogelijk  via de Kerk Delfgauw app of via een QR code in de livestream.
  • Elkaar georganiseerd buiten ontmoeten is met de huidige overheidsmaatregelen niet toegestaan. Er is daarom geen koffie moment na de kerkdienst. Iedereen wordt verzocht om de kerkzaal te verlaten en niet in de hal te blijven staan om na te praten.

 

andere bijeenkomsten

Vrijwel alle kerkelijke activiteiten vinden voorlopig niet plaats in het Kerkelijk Centrum, maar worden uitgesteld of vinden digitaal plaats. Een uitzondering is er voor de open-kerk en de zondagavond gebedsgroep. Jeugdactiviteiten onder de 18 jaar kunnen buiten plaatsvinden.

Het doordeweekse tiener- en jongerenwerk (Rock Solid, iBible, Burger King) kan vanaf 25 februari wel weer plaatsvinden in het Kerkelijk Centrum. Dit omdat in de samenleving en in onze gemeente naar boven komt dat het voor tieners nu echt heel zwaar is om helemaal geen fysieke contacten te hebben. Daarbij volgen we ook de lijn van de Protestantse Kerk Nederland (PKN).

Uiteraard onder voorwaarden:

-Kleinschalig.

-Goede ventilatie.

-Mondkapje op bij verplaatsing.

-De activiteit is zittend, actieve spelvormen vinden buiten plaats.

-Er wordt minimaal 1,5 meter afstand gehouden, ook door de tieners onderling.

RobertWelkom in Kerk Delfgauw! [UPDATE 16 april]