Welkom in Kerk Delfgauw! [UPDATE 16 oktober]

op donderdag, 15 oktober 2020

Je bent van harte uitgenodigd om de kerkdiensten in Kerk Delfgauw mee te vieren! Gemeenteleden en gasten kunnen thuis meekijken via een livestream videoverbinding met de kerkzaal, te vinden via kerkdelfgauw.nl/livestream. Een beperkt aantal mensen kan de kerkdienst bezoeken. Daarvoor moet je je inschrijven via www.kerkdelfgauw.nl/inschrijven. Dit kan tot zaterdag 18:00 uur en is voor ons de fijnste manier om aanmeldingen binnen te krijgen. Als inschrijven via de website niet lukt, kun je ook bellen of appen naar gastvrouw Jolanda van Wijk: 06-39120139. 

Vanwege het coronavirus is er een rijtje aan maatregelen om de kerkdienst veilig te laten plaatsvinden:

  • Uiteraard kun je alleen komen als je geen symptomen hebt van het coronavirus. Volg daarbij de aanwijzingen van het RIVM
  • Er is plaats voor een beperkt aantal bezoekers, en daarnaast voor alle mensen met een taak. 
  • Er zijn vrijwilligers aanwezig die je naar een plek in de kerkzaal leiden. 
  • Iedereen van 18 jaar en ouder houdt anderhalve meter afstand tot personen van 18 jaar en ouder. Bezoekers uit één huishouden kunnen wel naast elkaar zitten. Tussen volwassenen uit verschillende huishoudens moeten drie stoelen leeg blijven. Elke tweede rij blijft leeg. 
  • Kinderen zijn van harte welkom! We willen je graag stimuleren om je kind ook te brengen als je zelf de kerkdienst thuis bekijkt. Dat is goed voor je eigen focus bij de livestream en vooral ook goed voor de geloofsopbouw van je kind. De kinderen gaan via de hoofdingang naar binnen en gaan tot het kindermoment op het eind van de dienst naar de kinderkerk. Peuter en baby’s kunnen ook via de hoofdingang naar de peuterkerk. Let bij de gang tussen de hal en de peuterkerk even extra goed op met afstand houden. Tieners gaan, bij genoeg aanmeldingen voor de tienerkerk, de hele dienst naar de tienerkerk.
  • Er zijn voorzangers voor de orgelliederen en voorzangers voor de bandliederen. Je kunt de liederen mee-neuriën. Samenzang kan op dit moment niet.
  • Deelname aan de collecte is mogelijk via een QR code in de livestream, via de Kerk Delfgauw app of via de collecteschalen in de hal.
  • Elkaar georganiseerd buiten ontmoeten is met de huidige overheidsmaatregelen niet toegestaan. Er is daarom geen koffie moment na de kerkdienst. 

Kerk Delfgauw is daarnaast open voor de gemeentegroeigroepen, gebedsgroepen, het jeugdwerk, en individuele inloop. Maar ook als gemeentegroeigroep of jeugdgroep kun je er voor kiezen om elkaar digitaal te ontmoeten. Alle andere activiteiten gaan in principe niet fysiek door, tenzij de wijkkerkenraad op basis van de dan geldende regels besluit om een uitzondering op deze regel toe te staan. Bezoekers mogen alleen komen als ze geen ziekteverschijnselen (zoals verkoudheid symptomen) vertonen of onder een quarantaine plicht vallen. Volg daarbij de aanwijzingen van het RIVM. Bijeenkomsten moeten worden aangemeld en goedgekeurd door de gastvrouw. Kerkelijke bijeenkomsten van personen boven de 18 jaar kunnen in principe niet bij gemeenteleden thuis plaatsvinden, omdat het daar veel moeilijker is om 1,5 meter afstand te houden dan in het kerkgebouw.

RobertWelkom in Kerk Delfgauw! [UPDATE 16 oktober]