Zondag 21 juni – Gezamenlijke Dienst Protestantse Gemeente Pijnacker-Delfgauw

op vrijdag, 19 juni 2020

Zondag 21 juni sluiten alle wijkgemeenten van de Protestantse Gemeente Pijnacker-Delfgauw om 10.00 uur digitaal aan bij de kerkdienst in Kerk Delfgauw. De digitale kerkdeuren van de Dorpskerk, De Acker en de Ontmoetingskerk zijn op deze zondag gesloten. De dienst is te volgen via www.kerkdelfgauw.nl/livestream.

In de dienst lezen we een verhaal over vreemdelingen en racisme: Exodus 2:11-22. Mozes gebruikt geweld om een Egyptische slavendrijver tegen te houden. Op de vlucht voor zijn misdaad, gebruikt hij opnieuw geweld om een meisje te beschermen tegen voordringende herders. Is hij nu goed of slecht bezig? Vanuit meerdere perspectieven zal hier in de preek op worden ingegaan.

Voorgangers in deze dienst zijn ds. Treuren, ds. De Jong, ds. Stigter en ds. Schoonenberg-Lems. Ieder leiden zij een gedeelte van de dienst. Vanuit iedere wijkgemeente is een ambtsdrager aanwezig. Digitale muzikale medewerking wordt verleend door de band Kings Youth, de jeugdband met leden uit bijna alle vier de wijkgemeenten. Ook is er orgel- en pianobegeleiding. 

Materiaal voor de kinderen is hieronder te vinden.

De tienerkerk komt digitaal bij elkaar via www.kerkdelfgauw.nl/tienerkerk

De collecte verloopt via een QR-code die in de livestream wordt vertoond, of via www.kerkdelfgauw.nl/collectes. Voorbeden kunnen worden aangedragen via www.kerkdelfgauw.nl/gebed.

Omdat het niet mogelijk is fysiek bij elkaar te komen, wordt er via Zoom koffie gedronken na afloop van de dienst. Dat kan via www.kerkdelfgauw.nl/koffie. Daarbij zullen we elkaar op originele wijze ontmoeten, én… er is een leuke korte QUIZ!

RobertZondag 21 juni – Gezamenlijke Dienst Protestantse Gemeente Pijnacker-Delfgauw