Lunchconcert

M.m.v. Pijnackers Kamer Orkest

Het 3e van dit seizoen komt eraan: zondag 27 november a.s. Dit keer wordt de muziek verzorgd door het Pijnackers Kamerorkest PKO. Het concert begint om 12.00 uur (zaal open ca. 11.40 uur) en duurt een uur. Vooraf is er, voor diegene die dat wenst, koffie al dan niet met een boterhammetje. Na afloop wacht een gezellig drankje om na te praten en elkaar te ontmoeten. Entree en consumpties zijn gratis. Om de kosten te dekken is er na afloop van het concert gelegenheid een geheel vrijwillige donatie te doen dan wel via de QR code op uw programma over te maken.

Het Pijnackers Kamerorkest is nauwelijks meer weg te denken uit het culturele leven in Pijnacker-Nootdorp. Onder leiding van dirigent Margriet Tubbing heeft het PKO zich ontwikkeld tot een ambitieus amateurorkest, onder andere bekend van de regelmatige concerten tijdens het Verbeeldingsweekend eind september. In juni jl. verzorgde het PKO een concert in de Dorpskerk in Bleiswijk. Daarnaast treedt het PKO met enige regelmaat op in woon- en zorgcentra voor ouderen.

Het PKO is er trots op dat dit keer Adinda van Delft uit Berkel, een zeer talentvolle violiste als soliste met hen optreedt. Ze studeert aan de Jong Talent Academy van het Koninklijke Conservatorium in Den Haag. Als 9-jarige mocht ze al optreden tijdens een concert in de Spiegelzaal van het Koninklijk Concertgebouw. In 2019 deed ze mee aan Holland’s Got Talent en eindigde als derde. In 2020 trad ze ‘als jonge held’ op tijdens het tv-programma Podium Witteman en in 2021 won ze de eerste prijs tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours. Ook volgde zij masterclasses bij o.a. de wereldberoemde violist Janine Janssen en pianist Wibi Soerjadi. Eind oktober jl. verzorgde zij met haar broer Matthijs, die klassiek gitaar speelt, een recital in Zwitserland.

De 14-jarige Adinda zal, als solist de compositie Introduction et Rondo Caprocciosa van Camille Saint-Saëns spelen en wordt daarbij uiteraard begeleid door het PKO. Adinda speelt op een viool die ze in bruikleen gekregen heeft van het Nationaal Instrumenten Fonds, mogelijk gebouwd door de Voller Brothers (Londen), eind 19e eeuw met etiket ‘Stradivari 172?’. Een bijzonder instrument dus.

Op het programma staan naast de samenwerking met Adinda van Delft verder werken van de componisten Dancla, Schubert en Dvorak uitgevoerd door PKO. Komt dat zien en horen!