Lunchconcert

op 22-05-2022

Kinderkoren in de Ontmoetingskerk

Zondag 22 mei a.s. is er weer een mooi bijzonder lunchconcert in de Ontmoetingskerk. Dit keer verzorgd door twee kinderkoren namelijk: ‘Musicanti’ van de Academy of Vocal Arts in Den Haag en ‘Pizzicanto’ uit Dornbirn in Oostenrijk.

Musicanti is het selectiekoor van de Academy of Vocal Arts. De koorleden van Musicanti zijn zeer getalenteerd en gemotiveerd en treden op op hoog niveau. Zij krijgen zangles, solfège (notenleer) en volgen het speciale trainingsprogramma van de ACVA. In 2008 verzorgde de ACVA het Koninginnedagconcert in Paleis Noordeinde, integraal uitgezonden op nationale televisie.
In 2012 was Musicanti te gast bij het Europäisches Jugendchor Festival in Basel, waar 22,000 concertbezoekers aanwezig waren. In 2013 won Musicanti de Overall-Prize van het Kodály Festival in Komló, Hongarije. In de jaren die volgden reisde het koor af op concertreizen naar Oostenrijk, Duitsland en Hongarije.  Daarbij is ook kennis gemaakt met het koor Pizzicanto dat nu bij hen op bezoek is. Dirigente van Musicanti is: Daniëlle van Lieshout.

 

Pizzicanto is het selectiekoor van de muziek middelbare school in Dornbirn, dat momenteel bestaat uit 29 zangers uit het 2e, 3e en 4e leerjaar. Een muziek middelbare school is een school voor tien- tot veertienjarigen met een speciale focus op muziek. Het koor neemt deel aan de jaarlijkse schoolevenementen: concerten in het Kulturhaus Dornbirn, kerstconcerten en musical uitvoeringen om de twee jaar.
Oskar Egle is dirigent van dit geweldige koor sinds 1990. Bijzondere successen en evenementen tijdens deze 30 jaar omvatten topklasseringen in de zangwedstrijd binnen de Oostenrijkse Nationale Jeugdzangvereniging, een 1e prijs in 2010 en een 1e prijs “cum laude” in 2014, 2016 en 2018 op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt (België), deelname aan verschillende kinderkoorbijeenkomsten in Neder-Oostenrijk, Duitsland, Hongarije, Slovenië, Italië en Frankrijk.

Het te zingen programma is nu nog niet bekend maar zal in elk geval fris en gevarieerd zijn en werken  bevatten van o.a. Kodály, Vermulst en Poulenc.

 

Het concert begint om 12 uur en duurt ongeveer één uur. De entree is gratis en vooraf is een boterhammetje beschikbaar om de eerste trek te stillen. Na afloop kan, onder het genot van een drankje en een knabbeltje, gezellig worden nagepraat. Alle kosten aan dit concert verbonden hopen wij te dekken uit uw vrijwillige bijdragen direct na afloop van het concert.

Let op:
Het concert mag dit keer niet worden opgenomen of uitgezonden. Wilt u dus van dit unieke optreden genieten dan bent u en dan ben jij van harte welkom in de Ontmoetingskerk bij dit ongetwijfeld enthousiaste concert.

bettyLunchconcert