Toos Benschop Ontmoetingskerk Pijnacker

In memoriam Toos Benschop

op maandag, 16 maart 2020

In memoriam Toos Benschop

Op 3 maart is op 92-jarige leeftijd overleden Antonia (Toos) Benschop. Ze is geboren in Berkel en Rodenrijs, overleden in Rijswijk, maar heeft 89 jaren van haar leven in Pijnacker gewoond.

Ze groeide op met haar ouders en twee broers en ging na de oorlog aan het werk bij de Waterleiding, waar ze 40 jaar in dienst bleef tot ze met pensioen ging. Na haar pensioen zorgde ze nog een aantal jaren voor haar moeder, waarmee ze jaren samen aan de Hortensialaan woonde. Naast haar werk deed ze veel vrijwilligerswerk voor de kerk, in de bibliotheek en bij de EHBO. Haar hobby fotograferen gaf haar veel plezier en ze genoot van het maken van reizen, waaronder verschillende bezoeken aan haar broer en zijn familie in de Verenigde Staten.

Toos is altijd alleen gebleven, wat niet altijd makkelijk te accepteren was. Maar ze maakte altijd onderdeel uit van de familie Benschop en was present bij alle familiegelegenheden. Ze was ook een doorzetter en deed haar (vrijwilligers-) werk altijd secuur, enthousiast en met veel inzet. De laatste 10 jaar verzwakte ze beetje bij beetje qua lichamelijke kracht, maar haar geest is helder gebleven tot aan het eind. In die laatste jaren was ze blij dat ze nog lang op de Mr. Dr. Van der Helmlaan haar eigen huisje had en haar dagelijkse wandelingetje naar het winkelcentrum van Pijnacker kon maken. Het laatste jaar in Sammersbrug was ze tevreden met de liefdevolle zorg die haar omringde.

Dinsdag 10 maart 2020 hebben we afscheid van haar genomen in een dienst waar we met dankbaarheid op haar leven terugkeken in het bijzijn van familie en kennissen, waarna ze is begraven in het familiegraf bij haar ouders.

Ewoud Benschop

marielouiseIn memoriam Toos Benschop