Lunchconcert 19 september

op vrijdag, 10 september 2021

Zondagse lunchconcerten in de Ontmoetingskerk

De komende vier maanden (op de 3e zondag van de maand en telkens van 12.00 – 13.00 uur) wordt een zondags Lunchconcert georganiseerd. Het eerste concert is op zondag 19 september a.s.. We moeten hierbij nog wel rekening houden met 1,5 meter afstand (net als bij de kerkdiensten). Hierdoor is het aantal plaatsen beperkt en daarom dient u zich vooraf aan te melden. Dit kan door een e-mailtje te sturen naar activiteitenok@gmail.com onder vermelding van uw naam en het aantal personen. Ook kunt u bellen of appen naar Job van Keulen (06-14 007 175). Hij noteert graag uw naam.

Dit eerste concert wordt verzorgd door het duo ‘Toetsen en fluiten’ bestaande uit de dames Anna Karpenko (orgel) en Katja Pitelina (fluiten). Beide dames komen uit Moskou en wonen al jaren in ons land. Zij zijn afgestudeerd zowel aan het Moskouse Staats Conservatorium als aan conservatoria in Nederland. Het te spelen afwisselende programma, waarvoor zij zelf de bewerkingen hebben gemaakt, treft u hierbij aan.

Gaat u eerst naar een kerkdienst elders in ons dorp dan kunt u direct daarna door naar de Ontmoetingskerk voor het concert. Na het koffiedrinken in de Ontmoetingskerk is er een boterhammetje beschikbaar en na afloop is er gelegenheid om, onder het genot van een drankje, nog even na te praten.

Voor deze concerten wordt geen entree gevraagd maar er is wel een collecte bij de deur ter bestrijding van de onkosten.

Deze concerten worden gehouden in het kader van het project ‘Kerk naar buiten’ en daarbij is iedereen welkom. Het is vooral de bedoeling elkaar te ontmoeten en daarom wordt dit concert niet uitgezonden. Mocht u vervoer nodig hebben om het concert bij te wonen dan kunt u dat op de boven aangegeven wijze ook kenbaar maken. Wij zullen dan proberen daar een oplossing voor te bedenken.

U bent van harte welkom mede, namens de organisatoren, zie foto v.l.n.r.: Marlene van Buuren, Bob van der Deijl, Job van Keulen, Arina Kroeze en Alwin van der Geer.

 

Het volgende concert is op zondag 17 oktober a.s. en is een pianoconcert. De vleugel wordt bespeeld door Andrew Wright en hij speelt dan zijn programma ‘A masked ball’

 

Het programma voor het komende concert op 19 september door Toeten en Fluiten is als volgt:

‘Flute concertino’ Op.107 van Cécile Chaminade (1857-1944)

‘Air’ uit orkestsuite no. 3 en ‘Badinerie’ uit orkestsuite no. 2 van J.S. Bach (1685-1750)

‘Concerto’ voor fluit en orkest in d-klein Wq 22 van C.Ph.E. Bach (1714-1788),  de delen: Poco andante en
Allegro di molto

Motet ‘Hear my prayer’ (uit psalm 55) van F. Mendelssohn (1809-1847)

‘Landscape with birds (fluit) van Peteris Vasks (1946)

‘Oblivion’ en ‘Libertango’ van A. Piazzola (1921-1992)

***

 

bettyLunchconcert 19 september