10e Lunchconcert 19 juni

op donderdag, 16 juni 2022

Laatste lunchconcert eerste seizoen

 

Zondag 19 juni is alweer het 10e en tevens het laatste lunchconcert van dit eerste seizoen. Het is een mooi seizoen geworden met heel afwisselende musici.
We sluiten het seizoen af met het violisten-duo Michaela van Buuren en Wim van Traa.
We stellen beide violisten graag aan u voor:

Michaela van Buuren studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Bouw Lemkes waar zij in 1986 cum laude afstudeerde. Zij vervolgde haar studie in Utrecht bij Keiko Wataya waar zij in 1988 haar Uitvoerend Musicus diploma behaalde. Zij speelde jarenlang in het Kandinsky kwartet waarmee zij veelvuldig optraden. Na haar eindexamen remplaceerde zij regelmatig bij het Nederlands Philharmonisch, het Ballet Orkest, het Brabants Orkest en het Radio Symfonie Orkest. In 1993 werd zij aangenomen in het Gelders Orkest dat na de recente fusie met het Orkest van het Oosten ‘Phion’ heet.

Wim Traa is al heel wat jaren met veel plezier altviolist bij hetzelfde orkest ‘Phion’. Hij heeft gestudeerd aan het conservatorium in Tilburg en heeft les gehad van de grote altviool pedagoog Erwin Schiffer. Na zijn opleiding heeft hij als remplaçant in veel verschillende orkesten gespeeld, in Nederland en België. Daarnaast heeft hij altijd graag kamermuziek gemaakt bij Ensemble Aquarius en andere moderne muziekgezelschappen.
Naast violist is hij ook basisschool docent want kennis overdragen en werken met kinderen is iets wat hem enorm aanspreekt. Na zijn opleiding aan de PABO een aantal jaren geleden heeft hij met veel plezier lesgegeven, naast zijn functie in het orkest.

Tijdens het concert zal Wim kort enkele toelichtingen geven op de gekozen muziek van o.a. Shostakovich, Mozart en Moretti.

Het concert begint om 12 uur en duurt een uur. Zaal open 11.40 uur.
Vooraf is er, voor diegenen die dat wensen een boterhammetje en na afloop kunt u, onder het genot van een drankje nog even napraten over het concert.
Toegang is gratis maar er is na afloop wel een vrijwillige inzameling. Die opbrengst daarvan gaat in zijn geheel naar giro 555! Van harte aanbevolen.

In juli en augustus zijn er geen concerten. Op 18 september is het eerste concert van het 2e seizoen.  Jasper Iturrospe speelt dan klassiek gitaar.

***

Kees de Jong10e Lunchconcert 19 juni