Ontmoetingskerk en maatregelen ivm Coronavirus

op maandag, 16 maart 2020

Leden van de Ontmoetingskerk,

Morgen, zondag 22 maart, kunt u het korte morgengebed om 10.00 uur beluisteren via de kerkomroep. De orde van dienst leest u in het nieuwsbericht ‘Morgengebed 22 maart 2020’. Naast degenen die meewerken aan de dienst staat het bijwonen van het morgengebed open voor een kleine groep mensen die, met inachtneming van de bekende maatregelen, erbij willen zijn. In de kerkzaal zullen steeds twee stoelen en een rij vrijgehouden worden tussen de aanwezigen. De kerkdeuren staan zoveel mogelijk open zodat ook op deze manier het besmettingsgevaar minimaal is.

Omdat voorzien wordt dat de situatie nog een aantal weken zal aanhouden, wordt er morgenochtend ook gestart met een pilot om het morgengebed via beeld uit te zenden. Op die manier kunt u verbonden zijn met de Ontmoetingskerk. Hiervoor dient u in het nieuwsbericht ‘Morgengebed’ de betreffende datum te openen en op de link livestream te klikken. In dit nieuwsbericht vindt u ook de liturgie. De livestream start 10 minuten voor 10.00 uur.

Mocht het uitzenden het meemaken van de diensten op afstand daadwerkelijk bevorderen, dan worden uitgebreidere mogelijkheden en andere vormen verder getest in de komende weken. Zodat we ook in de Stille Week en met Pasen online kerkdiensten kunnen waarborgen. Vanzelfsprekend houden we ons aanbevolen voor tips en gebruikerservaringen, waarbij we bij voorbaat uw begrip willen vragen voor de experimentele kwaliteit.

In de nieuwsberichten vindt u ook de laatste Nieuwsbrief, waarmee we u zo goed mogelijk willen informeren over de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen.

Tenslotte moet het ons van het hart dat het kerkzijn in deze tijd van het Coronavirus van ieder veel vraagt. Juist de Ontmoeting die zo kenmerkend is voor het kerkzijn, bestaat voorlopig uit een ontmoeting op afstand. 

We zien uit naar het moment dat er weer ‘gewoon’ een kerkdienst kan worden gehouden. Tot die tijd bieden we een sobere vorm van liturgisch vieren. We wensen ieder goede online vieringen toe!

Ds. Carla Schoonenberg

Wijkkerkenraad OK

marielouiseOntmoetingskerk en maatregelen ivm Coronavirus