Verslag Lunchconcert 10 april j.l.

op maandag, 11 april 2022

Indrukwekkende  ‘Via Crucis’  in de  Ontmoetingskerk

In veel (met name Rooms Katholieke) kerken is de lijdensweg van Jezus te zien in 14 staties. Deze 14 staties zijn door Franz Liszt (1811-1886) op muziek gezet onder de titel ‘Via Crucis’ (lijdensweg).

Dit prachtige werk is zondag uitgevoerd door het Voorburgs Vocaal Ensemble in de Ontmoetingskerk aan de Klapwijkseweg. In deze tijd voor Pasen paste deze muziek natuurlijk precies en het publiek genoot in diepe concentratie van deze aangrijpende muziek. Tijdens de uitvoering werden afbeeldingen van de verschillende staties op de beamers getoond. Onder strakke maar prachtige leiding van haar dirigente Marijke van Klaveren was het een groot genot om naar het koor en hun solist te luisteren. Het indringende pianospel van Lieselotte van Tol maakte het geheel compleet en af!

De reacties na afloop in het gastenboekje waren lovend: ‘schitterend concert, goede keuze, dirigente fantastisch’ en ook: ‘indrukwekkend, mooie klankkleur’ en als laatste: ‘gevoelig en indrukwekkend vertolkt’. De koorleden op hun beurt waren enthousiast over de akoestiek in de kerk: ‘dat zingt zo fijn’.

Dit was alweer het achtste concert in deze reeks die vorig jaar september begonnen is. Op 22 mei a.s. is er weer een concert dan met jongeren van de Academy of Vocal Arts in Den Haag samen met het jeugdkoor Pizzicanto uit Dornbirn in Oostenrijk. De organisatie van deze concerten is blij dat dit uitwisselingsconcert in deze serie kon worden ingepast

 

***

Kees de JongVerslag Lunchconcert 10 april j.l.