Wandelweekend op het St. Odulphuspad

op donderdag, 14 januari 2021

Nieuw jaar, nieuwe plannen: wandelweekend op het St. Odulphuspad van 30 april t/m 2 mei 2021
Geniet jij ook zo van plannen maken? Ik wel! Er is een nieuw plan om met gemeenteleden het Sint Odulphuspad te gaan lopen. Als gezin kwamen we dit pad op onze zomervakantie in Friesland tegen. Dit kan corona-proof én in eigen land. Lopen, kijken, vogels spotten, dorpjes bezoeken, gesprekken voeren, mediteren. Ik kijk er naar uit!
Het pad loopt langs oude kerken en monnikenpaden in Friesland. Het pad kent 15 etappes, elk tussen de 15 en 21 km. Ook ik moet daarvoor trainen, dus dat is een extra stimulans voor het nieuwe jaar. De eerste route loopt van Bolsward naar Oudega (21 km), de tweede van Oudega naar Hindeloopen (17 km). We willen op vrijdag 30 april ’s morgens naar Friesland rijden. Dan eerst Bolsward bekijken en de eerste 6 km lopen, zodat we op zaterdag 15 km hoeven te lopen en op zondag 17 km (beetje opbouwen). Daarna vertrekken we moe maar verzadigd weer naar huis.
We willen de eerste keer verblijven op de camping in Oudega in een van de zes trekkershutten of in een eigen tent. Misschien smaakt het naar meer en kunnen we het pad aflopen. Een trekkershut van 2-4 personen kost 50 euro per nacht. Een tent is goedkoper. We koken zelf eten op de camping.
Zodra het mogelijk is, zullen Carla Schoonenberg en ik een informatiebijeenkomst organiseren. Over het pad is alvast uitgebreide informatie op internet te vinden, zie: http://www.odulphuspad.nl
Voor meer informatie of aanmelding kun je bij mij terecht via telefoonnummer 015-3697965 of e-mail: hanneke.dejong@xs4all.nl
Groet, Hanneke de Jong

Foto: Ben Teunissen

bettyWandelweekend op het St. Odulphuspad