Jeugd

Iedere eerste zondag van de maand is er een speciale jeugddienst. Tijdens de kerkdiensten zijn er meestal parallelle vieringen voor kinderen en voor jongeren. Ook is er een crèche tijdens de kerkdiensten.

Wekelijks zijn er clubs, georganiseerd door Stichting De Poort. In de zomervakantie is er een kinderkamp van De Poort. Ook is er het Kidzskamp waar veel kinderen mee meegaan. Op gezette tijden zijn er diaconale jongerenreizen waarop jongeren dienstbaar zijn in een van de ontwikkelingslanden.
In het herfstvakantie zijn er tijdens de schoolvakanties creatieve feestelijke programma’s onder de naam Effe Anders. Ook wordt er een Kinderkerstfeest georganiseerd zijn er activiteiten met Pasen.
Daarnaast worden er voor jongeren bijeenkomsten georganiseerd, die we catechisatie noemen waarop gesproken wordt over het christelijk geloof.

Jongeren voor Armenië

jva_groep_2016_01In de zomer van 2016 gaat er uit onze gemeente weer een groep jongeren op werkvakantie naar Armenië. De jongeren zijn druk bezig om geld bij elkaar te krijgen om aan het werk te kunnen gaan. Hiertoe organiseren ze allerlei acties zoals bijvoorbeeld een sinterklaasactie, de verkoop van kerst- en paasstollen, het houden van een Winterfair, etc. Ook komt er geld binnen van giften, sponsoren en acties bij een aantal winkels. Het streefbedrag is € 20.000. De reiskosten worden door de deelnemers zélf ingebracht.

Giften zijn nog steeds welkom op het volgende IBAN nummer: NL77 RABO 0354414747

De groep is te volgen op tumblr en Facebook.

KidZSKampkidzskamp

Iedere zomervakantie wordt er door een enthousiaste groep vrijwilligers een kampweek georganiseerd voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit Pijnacker, Delfgauw en omgeving. 90 kinderen, 25 leiding, een groot kamphuis, eigen bos, grasveld én speeltuin staan garant voor een onvergetelijk leuke week.

 

Iedere dag begint met een dagopening waarin we zingen met de kampband en luisteren of kijken naar een Bijbelverhaal. Soms met een toneelstukje, een poppenkastvoorstelling een filmpje of een spannende vertelling: iedere dag iets anders.

kidzskamp fotoWat ook iedere dag anders is zijn de spelletjes die we spelen, bijvoorbeeld een vossenjacht in het dorp of een renspel op de Drunense duinen. …En niet te vergeten de bonte avond, het kampvuur en de buikschuifbaan. Kortom een week boordevol leuke activiteiten! Meer weten? Kijk dan op onze website.

adminJeugd