Wie je ook bent,
welkom in de Dorpskerk

Dorpskerk en het coronavirus, lees HIER het laatste nieuws.

 

Dorpskerk

Waar wij voor staan

Als wijkgemeente Dorpskerk willen we op een positieve manier in de wereld staan. We willen klaar staan voor mensen die ons nodig hebben, zowel in materieel als in geestelijk opzicht.

We zijn als gemeente ook geroepen om getuigen van Christus te zijn, om mensen te laten weten dat het leven met Christus fijn en interessant is.
In de taal van de bijbel is het woordje ‘getuigen’ verwant met ‘sieraad’. Wanneer je iemand een mooi sieraad geeft, bijvoorbeeld een ring, getuigt dit sieraad van jouw liefde. Wij mogen weten dat we een sieraad zijn van Christus. Hij heeft ons duur gekocht, namelijk tegen de prijs van zijn bloed. Van dat besef doordrongen, ga je stralen. Ons doel als gemeente is zijn liefde jegens ons te laten flonkeren. Zijn Geest in ons te laten werken. In de hoop Christus en onze naaste op die manier van nut te kunnen zijn.

Als gemeente moeten we toegerust worden voor het goede werk. Liefde voor elkaar moet opgebouwd, gevoed en gekoesterd worden. We hopen dit binnen de wijkgemeente Dorpskerk gestalte te kunnen geven.

 

Informatie en contact

Wil je meer weten over onze wijkgemeente? Bekijk dan de hele website. Zoek je contact? Stuur een berichtje naar scriba@dorpskerk.pknpijnackerdelfgauw.nl, of neem contact op met onze wijkpredikant ds. M. Treuren, tel 015-369 7721, email: dominee@dorpskerk.pknpijnackerdelfgauw.nl.

Overdenkingen

zaterdag, 14 november 2020

Eeuwigheid in Bijbel is niet, zoals wij er vaak van maken: onafgebroken tijd. Waar je dan stiekem bij denkt: dat moet op den duur vervelen. Zoals een uitje dat leuk begint maar te lang duurt. Altijd vakantie. Nee, in de eeuwigheid zijn verleden, heden

Lees verder
zaterdag, 26 september 2020

‘Ik hoop dat Jezus snel komt, zei een gemeentelid. Ik verwacht Hem. De mensen kijken me vaak lodderig wanneer ik dat zeg. Meen je dat nou? We hebben het toch goed?’ Op die gedachte betrapte ik me ook. ‘Niet nu. ’t Is deze zondag net zulk mooi weer. De

Lees verder
zaterdag, 04 juli 2020

Een regel uit ‘Catootje’, een bekend liedje van Wim Sonneveld. Op huisbezoek speelde het vaak door mijn hoofd en hielp het me mijn rol te relativeren. Betuttel niemand maar probeer een impuls te geven, breng mensen enkel op gedachten. Maar nu aan het (

Lees verder
adminHome