Dorpskerk


Waar wij voor staan

Als wijkgemeente Dorpskerk willen we op een positieve manier in de wereld staan. We willen klaar staan voor mensen die ons nodig hebben, zowel in materieel als in geestelijk opzicht.

We zijn als gemeente ook geroepen om getuigen van Christus te zijn, om mensen te laten weten dat het leven met Christus fijn en interessant is.
In de taal van de bijbel is het woordje ‘getuigen’ verwant met ‘sieraad’. Wanneer je iemand een mooi sieraad geeft, bijvoorbeeld een ring, getuigt dit sieraad van jouw liefde. Wij mogen weten dat we een sieraad zijn van Christus. Hij heeft ons duur gekocht, namelijk tegen de prijs van zijn bloed. Van dat besef doordrongen, ga je stralen. Ons doel als gemeente is zijn liefde jegens ons te laten flonkeren. Zijn Geest in ons te laten werken. In de hoop Christus en onze naaste op die manier van nut te kunnen zijn.

Als gemeente moeten we toegerust worden voor het goede werk. Liefde voor elkaar moet opgebouwd, gevoed en gekoesterd worden. We hopen dit binnen de wijkgemeente Dorpskerk gestalte te kunnen geven.

Informatie en contact

Wil je meer weten over onze wijkgemeente? Bekijk dan de hele website.
Zoek je contact? Stuur een berichtje naar scriba@dorpskerk.pknpijnackerdelfgauw.nl,
of neem contact op met onze wijkpredikant ds. M. Treuren, tel 015-369 7721, email: dominee@dorpskerk.pknpijnackerdelfgauw.nl.

Overdenkingen


 • Traditioneel

  Ik maakte de toespraak van een dochter vlak voor de rouwdienst mee. Ze deed het subtiel, met liefde.De zwakke kanten van haar vader aanstippend, maar ook zichzelf en de anderen uit het gezin relativerend. Ze schilderde hem. Ik zag hem…

  Lees meer

 • Nieuw jaar

  Nieuw jaar

  ‘De trouw en goedheid van de Heer verschijnt ons elke morgen weer en blinkt en blijft als dauw zo fris, zolang het dag op aarde is’.  (Ld.207:1) In dat vertrouwen mogen we het nieuwe jaar beginnen. Dat is geen vrome…

  Lees meer

 • Het nieuws

  Bijna iedere week was er wel slecht nieuws. Marokko, Libië, Afghanistan, Soedan. De oorlog in Oekraiëne. Nu is er de onthutsende strijd tussen Hamas en Israël bijgekomen. Het conflict is geëscaleerd. Elke dag zijn er schokkende ontwikkelingen. ‘Elke dag, zegt…

  Lees meer