Wie je ook bent,
welkom in de Dorpskerk

Dorpskerk en het coronavirus, lees HIER het laatste nieuws.

 

Dorpskerk

Waar wij voor staan

Als wijkgemeente Dorpskerk willen we op een positieve manier in de wereld staan. We willen klaar staan voor mensen die ons nodig hebben, zowel in materieel als in geestelijk opzicht.

We zijn als gemeente ook geroepen om getuigen van Christus te zijn, om mensen te laten weten dat het leven met Christus fijn en interessant is.
In de taal van de bijbel is het woordje ‘getuigen’ verwant met ‘sieraad’. Wanneer je iemand een mooi sieraad geeft, bijvoorbeeld een ring, getuigt dit sieraad van jouw liefde. Wij mogen weten dat we een sieraad zijn van Christus. Hij heeft ons duur gekocht, namelijk tegen de prijs van zijn bloed. Van dat besef doordrongen, ga je stralen. Ons doel als gemeente is zijn liefde jegens ons te laten flonkeren. Zijn Geest in ons te laten werken. In de hoop Christus en onze naaste op die manier van nut te kunnen zijn.

Als gemeente moeten we toegerust worden voor het goede werk. Liefde voor elkaar moet opgebouwd, gevoed en gekoesterd worden. We hopen dit binnen de wijkgemeente Dorpskerk gestalte te kunnen geven.

 

Informatie en contact

Wil je meer weten over onze wijkgemeente? Bekijk dan de hele website. Zoek je contact? Stuur een berichtje naar scriba@dorpskerk.pknpijnackerdelfgauw.nl, of neem contact op met onze wijkpredikant ds. M. Treuren, tel 015-369 7721, email: dominee@dorpskerk.pknpijnackerdelfgauw.nl.

Agenda

4 december 2023

Dorpskerkkring van 19.30-20.30 uur

6 december 2023
8 december 2023

Overdenkingen

donderdag, 19 oktober 2023

Bijna iedere week was er wel slecht nieuws. Marokko, Libië, Afghanistan, Soedan. De oorlog in Oekraiëne. Nu is er de onthutsende strijd tussen Hamas en Israël bijgekomen. Het conflict is geëscaleerd. Elke dag zijn er schokkende ontwikkelingen. ‘Elke da

Lees verder
dinsdag, 08 augustus 2023

Over ons slavernij-verleden leerde ik als kind in de jaren ’60 dat dit terugging op Cham, één van de drie zonen van Noach. Cham wordt vervloekt. ‘Knecht van zijn broers zal Kanaän -de zoon van Cham, lees: Cham’s nageslacht- zijn, de minste van alle kne

Lees verder
dinsdag, 08 augustus 2023

Terwijl hij in de gevangenis zit en telkens wordt verhoord, schrijft Dietrich Bonhoeffer in mei 1944 een brief bij gelegenheid van de Doop van zijn neefje. Het is een soort testament, -vlak voor de bevrijding zou hij worden opgehangen-, waarin dingen s

Lees verder
adminWelkom