Dorpskerk

 

Waar wij voor staan

Als wijkgemeente Dorpskerk willen we op een positieve manier in de wereld staan. We willen klaar staan voor mensen die ons nodig hebben, zowel in materieel als in geestelijk opzicht.

We zijn als gemeente ook geroepen om getuigen van Christus te zijn, om mensen te laten weten dat het leven met Christus fijn en interessant is.
In de taal van de bijbel is het woordje ‘getuigen’ verwant met ‘sieraad’. Wanneer je iemand een mooi sieraad geeft, bijvoorbeeld een ring, getuigt dit sieraad van jouw liefde. Wij mogen weten dat we een sieraad zijn van Christus. Hij heeft ons duur gekocht, namelijk tegen de prijs van zijn bloed. Van dat besef doordrongen, ga je stralen. Ons doel als gemeente is zijn liefde jegens ons te laten flonkeren. Zijn Geest in ons te laten werken. In de hoop Christus en onze naaste op die manier van nut te kunnen zijn.

Als gemeente moeten we toegerust worden voor het goede werk. Liefde voor elkaar moet opgebouwd, gevoed en gekoesterd worden. We hopen dit binnen de wijkgemeente Dorpskerk gestalte te kunnen geven.

 

Informatie en contact

Wil je meer weten over onze wijkgemeente? Bekijk dan de hele website. Zoek je contact? Stuur een berichtje naar scriba@dorpskerk.pknpijnackerdelfgauw.nl, of neem contact op met onze wijkpredikant ds. M. Treuren, tel 015-369 7721, email: dominee@dorpskerk.pknpijnackerdelfgauw.nl.

Agenda

16 oktober 2019

Woensdag 16 oktober komt de Morgenlichtkring in de tent bij de loofhut bijeen. Gasten zijn van harte welkom. De tijd van samenkomst: 10.15 uur. – 11.45 uur.

17 oktober 2019

Donderdag 17 oktober de BBQ. De werkgroep zal weer zijn best doen om er met de deelnemers een geslaagde avond van te maken. We kunnen geen zekerheid geven voor een mooie droge avond maar in de tent zal het droog en warm zijn. In navolging van voorgaand

Overdenkingen

zaterdag, 14 september 2019

Vlak voordat de Israëlieten Kanaän veroveren, verschijnt Jozua onverwachts een ‘man, met een getrokken zwaard’. Droomt hij of is het werkelijkheid? Het speelt zich af in(!) Jericho, staat er letterlijk. ’t Heeft iets dreigends, al stapt Jozua moedig op

Lees verder
zaterdag, 29 juni 2019

’t Is niet te vatten. Je ziet het niet aankomen. Maar als Rachab wordt gesommeerd de twee Israëlieten die spionnen zijn over te leveren, blijkt ze die al te hebben verstopt. Zo staat het in de vertaling. Maar eigenlijk staat er iets dat nog verrassende

Lees verder
woensdag, 22 mei 2019

‘Miljoenen soorten planten en dieren dreigen te verdwijnen’, kopte de krant. Vanaf de Verlichting zien we de natuur dus als object. Met dìt eindresultaat. Het is schokkend te lezen wat een invloedrijk wetenschapsfilosoof als Francis Bacon schreef. De n

Lees verder
adminHome