Dorpskerk en het coronavirus, lees HIER het laatste nieuws.

 

Dorpskerk

Waar wij voor staan

Als wijkgemeente Dorpskerk willen we op een positieve manier in de wereld staan. We willen klaar staan voor mensen die ons nodig hebben, zowel in materieel als in geestelijk opzicht.

We zijn als gemeente ook geroepen om getuigen van Christus te zijn, om mensen te laten weten dat het leven met Christus fijn en interessant is.
In de taal van de bijbel is het woordje ‘getuigen’ verwant met ‘sieraad’. Wanneer je iemand een mooi sieraad geeft, bijvoorbeeld een ring, getuigt dit sieraad van jouw liefde. Wij mogen weten dat we een sieraad zijn van Christus. Hij heeft ons duur gekocht, namelijk tegen de prijs van zijn bloed. Van dat besef doordrongen, ga je stralen. Ons doel als gemeente is zijn liefde jegens ons te laten flonkeren. Zijn Geest in ons te laten werken. In de hoop Christus en onze naaste op die manier van nut te kunnen zijn.

Als gemeente moeten we toegerust worden voor het goede werk. Liefde voor elkaar moet opgebouwd, gevoed en gekoesterd worden. We hopen dit binnen de wijkgemeente Dorpskerk gestalte te kunnen geven.

 

Informatie en contact

Wil je meer weten over onze wijkgemeente? Bekijk dan de hele website. Zoek je contact? Stuur een berichtje naar scriba@dorpskerk.pknpijnackerdelfgauw.nl, of neem contact op met onze wijkpredikant ds. M. Treuren, tel 015-369 7721, email: dominee@dorpskerk.pknpijnackerdelfgauw.nl.

Overdenkingen

zaterdag, 04 januari 2020

Inleiding bij een interview Voor De Blauwe Tijger interviewde dominee Henk-Jan Prosman dominee Wessel ten Boom. In een gesprek van bijna anderhalf uur kwamen tal van onderwerpen ter sprake. Ten Boom spreekt onder meer over de DDR, diverse ideologieën e

Lees verder
zaterdag, 16 november 2019

Maakt dit voor de kinderen uit? Ik geloof er niets van. ’t Is net wat ze gewend zijn. Kinderen gaan spontaan op in een feest. Onze dochters wisten vanaf het begin dat Sinterklaas een spel is, maar dat kon de pret niet drukken. Wanneer Sinterklaas en Zw

Lees verder
zaterdag, 14 september 2019

Vlak voordat de Israëlieten Kanaän veroveren, verschijnt Jozua onverwachts een ‘man, met een getrokken zwaard’. Droomt hij of is het werkelijkheid? Het speelt zich af in(!) Jericho, staat er letterlijk. ’t Heeft iets dreigends, al stapt Jozua moedig op

Lees verder
adminHome