Wie je ook bent,
welkom in de Dorpskerk

Dorpskerk en het coronavirus, lees HIER het laatste nieuws.

 

Dorpskerk

Waar wij voor staan

Als wijkgemeente Dorpskerk willen we op een positieve manier in de wereld staan. We willen klaar staan voor mensen die ons nodig hebben, zowel in materieel als in geestelijk opzicht.

We zijn als gemeente ook geroepen om getuigen van Christus te zijn, om mensen te laten weten dat het leven met Christus fijn en interessant is.
In de taal van de bijbel is het woordje ‘getuigen’ verwant met ‘sieraad’. Wanneer je iemand een mooi sieraad geeft, bijvoorbeeld een ring, getuigt dit sieraad van jouw liefde. Wij mogen weten dat we een sieraad zijn van Christus. Hij heeft ons duur gekocht, namelijk tegen de prijs van zijn bloed. Van dat besef doordrongen, ga je stralen. Ons doel als gemeente is zijn liefde jegens ons te laten flonkeren. Zijn Geest in ons te laten werken. In de hoop Christus en onze naaste op die manier van nut te kunnen zijn.

Als gemeente moeten we toegerust worden voor het goede werk. Liefde voor elkaar moet opgebouwd, gevoed en gekoesterd worden. We hopen dit binnen de wijkgemeente Dorpskerk gestalte te kunnen geven.

 

Informatie en contact

Wil je meer weten over onze wijkgemeente? Bekijk dan de hele website. Zoek je contact? Stuur een berichtje naar scriba@dorpskerk.pknpijnackerdelfgauw.nl, of neem contact op met onze wijkpredikant ds. M. Treuren, tel 015-369 7721, email: dominee@dorpskerk.pknpijnackerdelfgauw.nl.

Agenda

1 april 2023

Op zaterdag 1 april is in de Ontmoetingskerk Pijnacker, Klapwijkseweg 91 tussen 14.00 en 16.30 uur iedereen welkom voor een creatief paasfeest met een workshop pesachmaaltijd voorbereiden (vanaf 9 jaar), timmeren en zagen, knutselen en een speurtocht.

7 juni 2023

Op weg naar duurzame samenleving? Op woensdagavond 7 juni organiseren kerken in Pijnacker, Nootdorp en Ypenburg een avond met Paul Schenderling in kerkgebouw De Acker (Park Berkenoord 2, Pijnacker). Paul Schenderling is econoom en schrijver. Hij advise

Overdenkingen

zondag, 22 januari 2023

’t Is in bijna alle religies het geval. Eten is niet zomaar een iets, het bevredigen van een lichamelijk behoefte, bunkeren. Liefst lekker: eet u smakelijk! En gezond. Nee, eten is iets sacraals. ’t Is een heilige handeling! Dat is ook in de Bijbel het

Lees verder
dinsdag, 01 november 2022

Van Abraham wordt verteld dat zijn tent ‘openstond naar alle zijden’. Dat kan in feite niet, dan valt een tent om. Er wordt mee bedoeld dat hij open en ontvankelijk in het leven stond. Hij schermde zijn privé niet angstvallig af zoals wij soms doen. Ne

Lees verder
zaterdag, 06 augustus 2022

‘Wij snelle mensen hebben mensen die langzaam zijn, die alles moeite kost nodig. Wij gezonde mensen kunnen niet zonder zieken. Zoals er van de Messias staat dat door zijn striemen ons genezing is geworden. (Jes.53:5) Wij mensen die het aan bijna niets

Lees verder
adminWelkom