Fotograferen met Gerard (oktober/november 2020)

In oktober zou Gerard er op uit gaan met een groepje kerkleden naar Klein Delfgauw om foto’s in de natuur te nemen voor het 2e thema. Dit kon vanwege de restricities helaas niet doorgaan. Daarom wil hij volgend jaar nog eens kijken of het mogelijk is om een fotowandeling te organiseren. Maar omdat het nu nog niet zo ver is, heeft Gerard een leuke doe-opdracht bedacht, die je thuis kan doen. Gerard: “Voor het “Feest van het Koninkrijk” gaat het momenteel over hemel en aarde, vandaar ook deze fotowandeling.

Opdracht:

E-mail een landschapsfoto (maximaal 3 foto’s) naar mij via discipelschap@kerkdelfgauw.nl. Dan laat de reisleiding in het wekelijkse praatje van de reisleiding jullie foto’s zien.

Een paar foto tips:

Het maakt niet zoveel uit wat voor fotocamera je gebruikt. Niet iedereen wil of heeft een spiegelreflexcamera en met een mobiel kan je ook goede foto’s maken. Zelf gebruik ik voor landschappen een kleiner cameraatje. Probeer wel de instellingen van je camera door te nemen en er wat mee te oefenen.

Te denken valt aan: Kan de belichting worden aangepast? Fotograferen waar je niet mag flitsen. Op veel toestellen zit een panoramafunctie, probeer dat eens uit. Landschappen zijn hier erg goed voor geschikt.

Probeer diepte te creëren, door aanwezige elementen te gebruiken. Alleen een weiland is wel wat saai, maar meestal is er wel iets dat je kan gebruiken: Een boom, een struikje, een sloot, een koe of een schaap.

 

Nog een voorbeeld, spiegeling in het water geeft ook een mooi plaatje.”

anouschkaFotograferen met Gerard (oktober/november 2020)