Wijk informatie (De Acker)

Wijkinformatie

 

Op deze pagina vindt u een groot aantal onderwerpen, die kenmerkend zijn voor De Acker als actieve wijkgemeente in Pijnacker – Noord

 

Zendingsbezinningsavond

Op donderdag 4 februari is er in De Acker een zendingsbezinningsavond. Inhoudelijke informatie over deze avond vindt u t.z.t. in de kerkbode en op de beamer tijdens de zondagse diensten.

Sobere maaltijden

In de weken voor Pasen wordt op vier opeenvolgende vrijdagen van 18.00 tot
19.00 uur, een sobere maaltijd gehouden in De Acker. De data zijn: 26 februari, 4, 11 en 18 maart. Tijdens de maaltijd zingen we enkele liederen en lezen we delen uit het lijdensevangelie. Op deze manier gedenken we het lijden en sterven van onze Heer. Een week van tevoren liggen in de hal intekenlijsten waarop je jezelf kunt aanmelden, maar je mag ook spontaan binnenkomen. Neem je iemand mee?

Contactpersoon: Netty van der Spek: nettyvdspek@gmail.com

Agapèmaaltijd

Voor zijn lijden en sterven hield de Here Jezus een maaltijd met zijn discipelen. Daarom organiseert De Acker, als afsluiting van de sobere maaltijden, voor de avonddienst op Witte Donderdag 24 maart een Agapèmaaltijd. Deze maaltijd begint om 18.00 uur. Het is goed om samen te eten en te gedenken. Kom je ook?

Israël reis

Eind april begin mei 2016 hopen we met een groep naar Israël te gaan. Het concept voor de reis wordt fly en drive.
Naast het bezoek aan de historische hoogtepunten zal de reis een afwisselde opzet krijgen. Zo zullen we bij een bezoek aan Massada deze vesting te voet bezoeken. Misschien geen heel grote klim zou je denken, maar we zijn dan wel in de woestijn. God’s volk trok jaren door de woestijn. Als het lukt, willen we een nacht in de woestijn in tenten doorbrengen.

Natuurlijk wordt ook Jeruzalem bezocht. Hierbij zullen wij ons laten begeleiden door een lokale gids.
In een kano het meer van Galilea op!
De voorbereidingen gaan starten in augustus, informatie zullen jullie vinden in Centraal Contact.

Contactpersoon: Albert van der Spek, albert_spek@hotmail.com

AGN Activiteitengroep Noord

Oud papier, de bazar, de handwerkgroep en niet te vergeten de maaltijden die twee maal per jaar door de AGN worden georganiseerd.
Al deze activiteiten leveren de AGN geld op. Met dit geld helpt de AGN het gebouw De Acker in stand te houden. Denk aan de nieuwe toiletten maar ook schilderwerk en onderhoud van het gebouw. Daarnaast ondersteunt de AGN ieder jaar een goed doel zoals bijvoorbeeld Pijnackernaren helpen Armenië of de Voedselbank.

Word ook lid van de AGN voor maar € 2,50 per jaar! Contactpersoon: Peter Bennink, peter.bennink@caiway.nl

Handwerkgroep Activiteitengroep Noord (AGN)

Bijna iedere dinsdagmorgen komt een groep dames bijeen van 9.30 tot 11.30 uur in “De Acker” om elkaar te ontmoeten, koffie te drinken en om met elkaar te handwerken, kaarten en andere leuke dingen te maken voor de bazar die zaterdag 7 november plaatsvindt.

De opbrengst van de bazar is voor het gebouw “De Acker”.
Wilt u niet handwerken of kaarten maken, dan bent u óók welkom voor een kopje koffie en een gezellig praatje. “De Acker” is een fijne ontmoetingsplaats. U bent welkom!

Contactpersoon : Eleen Kranenburg, tel: 015 – 369 67 68.

Open Doors

Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Dit doet Open Doors door het verspreiden van Bijbels en andere christelijke lectuur, het geven van trainingen en het bieden van praktische  hulpverlening.

Open Doors-dag

Open Doors houdt ieder jaar een Open Doors-dag. In een gevarieerd programma waaronder ook sprekers uit de vervolgde landen, wordt veel informatie gegeven over de Vervolgde Kerk. Indrukwekkend en inspirerend!

Dit jaar wordt de Open Doors-dag gehouden op zaterdag 28 november in de Jaarbeurs te Utrecht.
Meer informatie kun je vinden op: www.opendoors.nl.

Nacht van Gebed

Eenmaal per jaar wordt op initiatief van Open Doors in vele kerken in Nederland de ‘Nacht van Gebed’ gehouden. In deze nacht wordt er door duizenden mensen gebeden voor verdrukte medegelovigen elders in de wereld. Ook in Pijnacker organiseren de gezamenlijke kerken de ‘Nacht van Gebed’. In de nacht van vrijdag 27 mei zal wijkgemeente Delfgauw de ‘Nacht van Gebed’ organiseren.

Zondag van de Vervolgde Kerk

De eerste zondag na Pinksteren staat in het teken van verbondenheid met onze broeders en zusters die (wereldwijd) omwille van hun geloof worden vervolgd.
Waarom aandacht voor de Vervolgde Kerk zo pal na Pinksteren? Omdat direct na de allereerste Pinksterdag Jezus’ volgelingen al moesten lijden om hun geloof.
De dienst van zondagmorgen 22 mei staat in het teken van de Vervolgde Kerk.

adminWijk informatie (De Acker)