Column: JouwDelfgauw

op dinsdag, 03 mei 2016

Verschenen in de Telstar van 4 mei

JouwDelfgauw

Zondag 29 mei vindt in Delfgauw het evenement JouwDelfgauw plaats. In Delfgauw gebeurt niet zoveel aan evenementen, dus fijn dat dit wordt georganiseerd. Het doel van de organisatie is om zo veel mogelijk te verbinden wat er in Delfgauw al gebeurt op het gebied van cultuur, mens en beweging en natuur.

Als KerkDelfgauw doen we graag mee. Ik kom nog steeds mensen tegen die niet eens weten dat er een kerk is in Delfgauw. Misschien moeten we toch maar eens een kerktoren bouwen. Ik hoop dat na 29 mei niemand in Delfgauw nog in deze onwetendheid verkeert.

Maar wat we vooral willen laten zien is dat kerk zijn veel breder is dan veel mensen denken. Geloven gaan niet alleen over de relatie met God, over bidden, bijbellezen en zingen. Geloven gaat over het hele leven. We willen dat laten zien aan de hand van het thema ‘voeten’ (lekker aards).

Je kunt meedoen aan een Bijbelklas, een soort speeddaten met Jezus. We lezen het Bijbelverhaal over Jezus die de voeten wast van zijn volgelingen. Er valt uit dit verhaal heel veel te leren over leiderschap. Daarnaast kun je je voeten ook laten wassen en verzorgen. Misschien wat intiem om een vreemde aan je voeten te laten zitten? Je kunt ook je ecologische voetafdruk laten meten. Niet zo intiem, maar mogelijk wel confronterend. Daarnaast zijn er ook activiteiten voor tieners en kinderen.

Geloven gaat over het hele leven. Omdat God niet uit is op ons zieltje, maar op ons als heel mens. Hij is de schepper die de aarde gemaakt heeft, nog steeds contact zoekt met mensen, en de schepping weer heel wil maken. Geloven betekent je mee laten nemen in dat verhaal. Confronterend, soms intiem, altijd spannend. Dat willen we op JouwDelfgauw laten zien. Kerk zijn ten voeten uit.

ds. Robert Stigter

RobertColumn: JouwDelfgauw