Interview dominee Robert

op maandag, 15 mei 2017

Kerk Delfgauw is mede organisator van het Panna Toernooi op 20 mei. Bij het Panna Toernooi kun je ook onze dominee en nachtburgemeester vinden. Voor wie hem nog niet kennen, hierbij een kort interview met dominee Robert.

Robert, wat heb jij met (panna)voetbal?
Ik ben met sport en spelletjes altijd bloedfanatiek. Zet mij in die pannakooi en ik kom er niet uit voor ik gewonnen heb. Mijn techniek is niet super, maar met inzet maak ik een hoop goed.

Wat is de rol van het Kerk Delfgauw tijdens het Panna Toernooi?
Wij zijn supporter van het eerste uur. Als kerk geloven we dat God zich super diep met ons verbonden heeft door Jezus. En God wil dat wij als mensen ook met elkaar verbonden zijn. Het is Gods missie om alle mensen één te maken. Dus is het ook onze missie als kerk om meer eenheid in Delfgauw te stimuleren. Dat vind ik ook erg leuk in onze kerk, dat jong en oud, theoretisch en praktisch opgeleid, oude en nieuwe Delfgauwenaren echt met elkaar verbonden zijn en het beste in elkaar naar boven halen. God heeft ook altijd een zwak gehad voor vluchtelingen en vreemdelingen. Dus als we iets voor hen kunnen betekenen, doen we dat ook graag!

Voor en door Delfgauwenaren, waarom vind je dit zo belangrijk?
In Delfgauw kunnen we nog wel wat meer verbinding gebruiken. We leven vaak langs elkaar heen, is mijn indruk. Ikzelf ken ook lang niet alle mensen die bij mij in de buurt wonen. Op de stoep loop je vaak langs elkaar heen zonder elkaar te groeten. En de enige die daar iets aan kunnen doen, zijn wijzelf.

Kerk Delfgauw is mede organisator van het Panna Toernooi, waar kunnen we jullie de 20e mei vinden?
Veel van de organisatoren horen bij onze kerk. Er zijn mensen uit onze kerk aanwezig met een leuke quiz. En ik ben als dominee herkenbaar aanwezig rond en zeker ook in de Pannakooi.

 

anouschkaInterview dominee Robert