‘Café Werk & Zo’ in Kerk Delfgauw

Vrijdag 13 januari is er van 9:15 tot 11:30 een ‘Café werk & zo’ in Kerk Delfgauw.

Café Werk & Zo is een platform om werkzoekenden en ZZP’ers te helpen aan werk en/of projecten.

Het Café is bedoeld voor zowel jong als oud en voor man en vrouw en vindt iedere 3 weken plaats op woensdagochtend tussen 09:30 en 11:30 in Buurt & Zo aan de Prins Hendrikstraat in Pijnacker. Het doel van Café Werk & Zo is praktische handvatten, oefeningen en inzichten te geven om stappen te zetten in de richting van (opnieuw) een (vrijwilligers)baan en/of een opdracht.

Tijdens het Café ontmoet je op informele wijze andere werkzoekenden en ZZP’ers om samen aan de slag te gaan voor betere kansen op de arbeidsmarkt. Dit gebeurt door middel van allerlei soorten workshops, zoals tips over het schrijven van een sollicitatiebrief, tips om LinkedIn effectiever te gebruiken, het maken van een moodboard om te ontdekken wat je zoekt in een toekomstige baan en meedoen aan tafelgesprekken over doelen en lef. Na deze gesprekking ging iedereen met tips, tricks en veel nieuwe kennis en inzichten naar huis. Voor aanvang van elke workshop is er kort de tijd om te (leren) netwerken.

Meedoen aan een workshop is gratis of tegen een kleine bijdrage. Dit wordt per keer en per onderwerp bepaald. De workshops, speeddates en rolmodel-verhalen worden verzorgd door mensen uit het bedrijfsleven die hun kennis, netwerk en ervaring graag willen delen met anderen.
Tijdens de workshops wordt vooral aandacht besteed aan de persoonlijke groei en verhogen van de kansen op de arbeidsmarkt en inzichten zoals:
• Het oefenen van (verouderde) competenties
• Het groeien van zelfvertrouwen
• Het uitbreiden van je huidige of aanboren van een nieuw netwerk
• Het zicht hebben op de eigen mogelijkheden, de arbeidsmarkt en beschikbare banen
• Het (bij)leren van sollicitatievaardigheden

Meer informatie is te vinden op de Facebook pagina van Café Werk & Zo of door een mailtje te sturen aan cafewerkenzo@gmail.com

Kerk Delfgauw doet mee aan Café Werk & Zo omdat het goed past bij onze missie:

God wil door mensen heen werken om Zijn wereld tot een goede plek te maken. Wij voelen ons geroepen om er te zijn voor alle mensen in Delfgauw en omgeving. Wie op zoek is naar spiritualiteit, willen wij laten delen in wat wij in de Bijbel hebben gevonden. Wie eenzaam is, willen wij opzoeken. Wie in nood verkeert, helpen. We willen samenwerken  met  alle  mensen  en  organisaties  van goede wil. Ook mensen verder weg willen wij met geld en gebed bijstaan als ze dat nodig hebben. We zien onszelf als rentmeesters van de aarde, en willen met anderen werken aan een meer duurzame en eerlijke wereld.