Nacht (avond) van gebed

Tijdens de Nacht van gebed wordt er gebeden voor vervolgde christenen. Berichten over christenvervolging door aanslagen, martelingen en onterechte gevangenisstraffen bereiken met regelmaat het nieuws. Maar er heerst ook een minder zichtbare strijd. Die van de anti-bekeringswetten, uitsluiting door familie en collega’s, achterstelling op scholen. Nog steeds lijden op veel plekken in de wereld onze broeders en zusters, zonder dat hun roep om hulp duidelijk wordt gehoord.

In Delfgauw zal er dit jaar een AVOND van gebed zijn. Tijdens deze avond worden er filmfragmenten getoond over vervolgde christenen of over een land waar christenen worden vervolgd. Na de getoonde filmfragmenten wordt aan de hand van de gebedspunten voor die persoon of dat land gebeden. Dat kan hardop, maar ook in stilte, er zijn meerdere mogelijkheden en er zijn verschillende gebedsrondes. Het thema van dit jaar is: Heb je vijanden lief.

Gedurende de gehele avond kunnen deelnemers aansluiten en weer vertrekken. De deur van de kerk staat de hele avond open.

Vrijdag 27 mei van 19:00 uur tot 28 mei 01.00 uur.

Globale planning Delfgauw:

19.00   Gezinsronde, speciaal voor de jongere kinderen (basisschool leeftijd) een aangepast programma (geen aparte gebedsronde) (VIETNAM)

19.30   opening

19.45   1e gebedsronde (IRAK of NIGERIA)

20.15.  2e gebedsronde (NIGERIA OF IRAK)

Een van deze twee ronden wordt ingeleid door een aantal tieners van onze kerk

21.00   3e gebedsronde (TUNESIE)

21:30   4e gebedsronde (ERITREA)

22.15   MIDDEN-OOSTEN gevolgd door stilte, lichtrite en orgelimprovisatie afgesloten met het zingen van enkele liederen rond het orgel

23.00   5e gebedsronde (COLOMBIA)

23.30   6e gebedsronde (NOORD-KOREA)

00.15   7e gebedsronde (SOEDAN)

01.00   EINDE

Mocht u tijdens een gebedsronde binnenkomen, dan is er een gastvrouw of gastheer die u opvangt met wat te drinken. Tevens zal hij/zij u uitleg geven. U kunt dan ook rondkijken bij de boekentafel of alvast gebruik maken van de persoonlijke gebedsplekken.

De organisatie is in handen van Marieke Post (pmep@online.nl –  015 – 213 8995) en Maarten Braat (maarten@m-j.nl –  015 – 369 4910). Bij hen kunt u terecht met alle vragen en opmerkingen.