Opfriscursus 1e cursusavond: God & het lijden

De 1e avond van de opfriscursus vindt plaats op donderdag 11 oktober om 20:00 uur in Kerk Delfgauw. Het thema is: God & het lijden. Deze avond gaat het over jouw Godsbeeld, godsbeelden in verschillende religies, de Drie-eenheid, en hoe je beeld van God raakt aan hoe je omgaat met het lijden in de wereld.

Kom vooral langs als je het interessant vindt over meer te weten over dit thema. Het staat je vrij om daarna ook de andere avonden wel/niet te bezoeken.

De opfriscursus is een cursus van zes avonden die je als serie kunt volgen, maar waarbij je bijvoorbeeld ook eenmalig aanwezig kunt zijn omdat het onderwerp van die avond jou raakt. Je hebt misschien wel 10, 20, 30, 70 jaar geleden belijdenis gedaan. Sindsdien is er in de kerk en in de wereld veel veranderd. In deze opfriscursus verdiep je je (opnieuw) in de meest actuele theologische kennis over de basics van het christelijk geloof. De avonden vinden plaats op donderdag om 20:00 uur in Kerk Delfgauw. Meer informatie en opgeven bij dominee Robert.

De avonden en thema’s zijn:

11 oktober: God & het lijden: deze avond gaat het over jouw Godsbeeld, godsbeelden in verschillende religies, de Drie-eenheid, en hoe je beeld van God raakt aan hoe je omgaat met het lijden in de wereld.

18 oktober: Jezus: deze avond gaat het over Jezus’ leven, Zijn boodschap en missie, de betekenis van Zijn lijden, sterven en opstanding, Zijn hemelvaart en wederkomst, en de titels die Hem in het christelijk geloof worden toegekend.

1 november: de Heilige Geest

8 november: Bijbel & gebed

22 november: Doop & Avondmaal

29 november: Kerk & het Grote Verhaal