Opfriscursus 3e avond

De derde avond van de opfriscursus vindt plaats op donderdag 1 november en gaat het over de Heilige Geest. Deze avond gaat het over de Bijbelse beelden voor de Geest, hoe hemel en aarde elkaar in de Geest raken, over eenheid en heiligheid, de vrucht van de Geest, over luisteren naar de Geest en vervulling met de Geest. We oefenen met het luisteren naar de Geest met een eeuwenoude methode: Lectio Divina.

De opfriscursus is een cursus van zes avonden die je als serie kunt volgen, maar waarbij je bijvoorbeeld ook eenmalig aanwezig kunt zijn omdat het onderwerp van die avond jou raakt. Je hebt misschien wel 10, 20, 30, 70 jaar geleden belijdenis gedaan. Sindsdien is er in de kerk en in de wereld veel veranderd. In deze opfriscursus verdiep je je (opnieuw) in de meest actuele theologische kennis over de basics van het christelijk geloof. De avonden vinden plaats op donderdag om 20:00 uur in Kerk Delfgauw. Meer informatie en opgeven bij dominee Robert.

De avonden en thema’s zijn:

11 oktober: God & het lijden

18 oktober: Jezus

1 november: de Heilige Geest: deze avond gaat het over de Bijbelse beelden voor de Geest, hoe hemel en aarde elkaar in de Geest raken, over eenheid en heiligheid, de vrucht van de Geest, over luisteren naar de Geest en vervulling met de Geest. We oefenen met het luisteren naar de Geest met een eeuwenoude methode: Lectio Divina.

8 november: Bijbel & Gebed: deze avond gaat het over een van de meest fundamentele vragen van het christelijk geloof: hoe lees je de Bijbel? Als ‘waar van kaft tot kaft’? Als een boek met inspirerende verhalen? En moet je die verhalen nou letterlijk of figuurlijk lezen? Maar als je twijfelt of de slang wel werkelijk heeft gesproken, kom je dan niet op een hellend vlak waarbij je uiteindelijk de opstanding van Jezus gaat ontkennen? En hoe is de Bijbel en de selectie van Bijbelboeken eigenlijk gegaan? Daarnaast gaat het over gebed: wat is bidden eigenlijk? We bestuderen het Onze Vader in meerdere vertalingen en eigenen ons de tekst toe met een creatieve oefening.

22 november: Doop & Avondmaal

29 november: Kerk & het Grote Verhaal