Download nu de Kerk Delfgauw app

Nieuw: de Kerk Delfgauw web app

Naast het downloaden van de Kerk Delfgauw app op telefoon of tablet, is het vanaf nu ook mogelijk om de app te gebruiken op de laptop of computer!

Wilt u comfortabel langere berichten typen, eenvoudig documenten toevoegen, of teksten kopiëren en plakken? De gemeentegids ook op de computer? Of misschien genieten van grotere letters op een groot scherm? Al deze functies – en meer – zijn nu binnen handbereik met de Kerk Delfgauw web app.

Nog een groot pluspunt: we maken de app ook toegankelijk voor gemeenteleden zonder smartphone. Iedereen hoort erbij!

Zo makkelijk is het om in te loggen op de webversie:

 • Open uw favoriete browser op uw laptop of computer.
 • Bezoek kerkdelfgauw.nl/webapp
 • Het inlogscherm van de Kerk Delfgauw app verschijnt (zo niet: zoek op ‘Kerk Delfgauw’).
 • Log in met dezelfde inloggegevens als uw app-account. Geen gedoe met nieuwe registraties!
 • Wachtwoord vergeten? Geen probleem! Klik op ‘wachtwoord vergeten’ en stel eenvoudig een nieuw wachtwoord in.

Behoefte aan uitleg: in deze video op YouTube legt Roos van Donkey Mobile uit hoe het werkt. Volg Donkey Mobile op YouTube voor meer handige videos!

Kerk Delfgauw app op smartphone of tablet

Download de Kerk Delfgauw app op Google Play
Download de Kerk Delfgauw app in de App Store

De Kerk Delfgauw app is te downloaden via Google Play en de App Store. Als je zelf op zoek gaat, zoek dan naar ‘Kerk Delfgauw’. Het is de app met het icoontje dat hiernaast wordt getoond.

Deze app maakt het voor gemeenteleden van Kerk Delfgauw mogelijk om met elkaar verbonden te blijven in virtuele groepen, op de hoogte te blijven van de agenda, op eenvoudige manier te geven aan collectes op zondagochtend en doordeweeks en informatie op te zoeken in de gemeentegids.

Waarom?

De belangrijkste beelden in de Bijbel voor de kerk zijn ‘familie’ (broers en zussen) en ‘lichaam’ (Jezus als hoofd en wij als lichaamsdelen). Daaruit blijkt wel dat het heel belangrijk is om met elkaar verbonden te blijven. Dat is in normale tijden al ingewikkeld omdat we ook wel heel verschillend zijn. In de coronatijd waarin we afstand moeten houden is het helemaal een uitdaging.

De kerkenraad heeft er daarom voor gekozen om een nieuwe app te lanceren. We zijn al jarenlang op zoek naar hoe we de interne communicatie kunnen verbeteren. En we denken dat we met de Kerk Delfgauw app een mooie stap kunnen maken.

Vanuit de communicatiewerkgroep (die de kerkenraad advies geeft) is in eerste instantie gepionierd met de CHRCH-app. Deze app bevatte echter te veel beperkingen. De CHRCH-app wordt ontwikkeld door vrijwilligers, waardoor beperkte ontwikkelcapaciteit; je kunt er wel mee zenden maar niet reageren; de collecte is via deze app niet goed te organiseren.

De Kerk Delfgauw app is gebouwd door Donkey Mobile

Vanwege corona en de extra behoefte aan snelle communicatie hebben we de CHRCH app wel ingevoerd. Maar we zijn ook in gesprek gegaan met Donkey Mobile. Deze nieuwe kerk-app bouwer lijkt echt met een ander niveau kerk-app te komen. Het uitgangspunt van Donkey Mobile is dat zij staan voor kwaliteit en gebruiksgemak. En een app biedt die dezelfde kwaliteit heeft zoals we van bijvoorbeeld Spotify of Whatsapp gewend zijn. Donkey Mobile garandeert doorontwikkeling en onderhoudt en verbetert de app continu. Hiermee is kwaliteit nu en in de toekomst is gegarandeerd.

Wat kun je met de app?

Op dit moment heeft de app vier goed werkende basisfuncties (groepen, agenda, geven en gemeentegids), die in de loop van de tijd worden uitgebreid. En daar komen nog meer andere handige mogelijkheden bij.

Groepen

Dankzij een unieke groepenstructuur kunnen wij beter communiceren. Met de hele gemeente, maar ook onderling. Er kunnen zelf groepen toegevoegd worden en mensen daarvoor worden uitgenodigd. Een slimme timeline zorgt er voor dat iedere gebruiker de persoonlijke en relevante informatie ziet.

Het is mogelijk om meldingen van groepen waarvan je deel uitmaakt aan of uit te zetten (via Profiel->Instellingen->Meldingen). Ook kan een app-beheerder groepen aanmaken waarvan iedereen automatisch lid wordt, bijvoorbeeld ‘Vanuit de kerkenraad…’. Het is handig om de meldingen voor deze groepen aan te laten.

Je kunt ook zien welke andere groepen er bestaan en op eenvoudige manier toegang vragen tot een groep.

Agenda

De agenda voor de hele gemeente kan worden bekeken, maar er is ook een agenda voor specifieke groepen. Dankzij het groepensysteem krijg je een agenda op maat. Als deze agenda aan de eigen agenda gekoppeld wordt mis je niks.

Geven

Voorbeeld van een collecte in de Kerk Delfgauw app

Steeds minder mensen hebben cash geld op zak. De Kerk Delfgauw app maakt het mogelijk om te geven aan collectes en inzamelingsacties via je smartphone, binnen twee klikken. Snel en effectief. Geven kan op twee manieren:

 • eenmalig/incidenteel de betaling wordt gerealiseerd met iDeal, waarvoor € 0,24 transactiekosten moet worden gerekend.
 • vanuit een saldo het opwaarderen van het saldo wordt gerealiseerd met iDeal, waarvoor € 0,24 transactiekosten moet worden gerekend. De giften vanuit het saldo zijn vervolgens kosteloos.

Het kan dus voordeliger zijn om vanuit saldo te geven!

Het bedrag dat je met de iDeal-betaling overmaakt, komt terecht op een ‘parkeer’-rekening van onze kerk. De eenmalige/incidentele giften en de giften vanuit saldo worden vervolgens overgeboekt naar het betreffende collectedoel.

Gemeentegids

Dankzij de gemeentegids is iedereen binnen de gemeente gemakkelijk te vinden. Snel een bericht sturen, even naar een adres navigeren of om te zien wat iemands functie binnen de gemeente is. Het kan allemaal en is gemakkelijk te realiseren in de digitale gemeentegids.

Dus…

Dus ben je lid van Kerk Delfgauw? Download dan nu de Kerk Delfgauw app in de Google Play Store en de Apple App Store, ga er mee aan de slag en blijf zo nog meer met elkaar verbonden.

Gebruikstips

 • Schakel de meldingen van de app niet uit. Zo blijf je het beste op de hoogte van alles wat er in de kerk gebeurt.
 • Reageer zoveel mogelijk op elkaar! Reacties op berichten zijn heel fijn om de verbinding met elkaar te versterken. Maar wees zuinig met het plaatsen van een nieuw bericht op de ‘Mijn kerk’ tijdlijn, want daarvan krijgt iedereen een melding. En bij te veel meldingen zullen sommige leden de meldingen toch uitzetten. Dat zou jammer zijn.
 • Maak een groep aan voor je commissie, GemeenteGroeiGroep of vriendengroep binnen de kerk en blijf in contact met elkaar. Je kunt in deze besloten groep foto’s en documenten met hen delen.
 • Vul je profiel zo volledig mogelijk in. Dan kunnen andere leden makkelijk contact met je zoeken, en kun je zelf ook makkelijk contact met anderen maken.

Veelgestelde vragen

 • Kunnen we twee accounts aanmaken met hetzelfde e-mailadres? Het e-mailadres wordt gebruikt als uniek kenmerk van een gebruiker van de app. Daarom is het niet mogelijk om meerdere accounts met hetzelfde e-mailadres aan te maken.
 • Mijn e-mailadres is gewijzigd, hoe kan ik dat wijzigen? Je kunt het e-mailadres niet zelf in de Kerk Delfgauw app wijzigen. Stuur daarom een e-mailbericht aan appmaster@kerkdelfgauw.nl met een wjizigingsverzoek; dan wordt ervoor gezorgd dat je e-mailadres in de Kerk Delfgauw app gewijzigd wordt.
 • Kan ik persoonlijke berichten sturen? De app is voornamelijk bedacht met de onderlinge groepsverbondenheid in het achterhoofd. Er is niet voorzien in het versturen van persoonlijke berichten vanuit de app, maar je kunt wel een e-mailadres opzoeken en met je eigen mail-app een e-mailbericht sturen.
 • Mijn vraag staat er niet tussen? De app-makers krijgen zelf ook veelgestelde vragen. Andere vragen en opmerkingen kun je sturen in een e-mailbericht aan appmaster@kerkdelfgauw.nl.