Top2000-kerkdienst: de keuze van Peter Boerefijn

Deel 5 van de eigen favorieten: Peter Boerefijn, de initiatiefnemer voor de Top2000-kerkdienst in Delfgauw, schrijft een zeer invoelbare motivatie bij “You’re my inspiration” van Chicago:
Op 1 september 2006 ben ik getrouwd in Den Haag aan het Spui. Voordat Rianne en ik de trouwzaal betraden hadden we ervoor gekozen het nummer “You`re my Inspiration” van Chicago te laten draaien. De entree met veel familie en vrienden was er een om nooit te vergeten. Het moge duidelijk zijn dat ik deze maal voor dit nummer heb gekozen.
Inspiratie. Inspiratie is wat ik haal uit allerlei zaken in het leven. Mijn geloof, Rianne, mijn kinderen, mijn werk, de kerk waar ik deel van uitmaak, mijn ouders, mijn familie, vrienden hebben me gemaakt en maken me nu wie ik ben en wie ik wil zijn.
Inspiratie haal ik ook uit de organisatie van deze Top 2000 kerkdienst. Fijn dat we de ruimte krijgen om KerkDelfgauw op deze manier onder de aandacht te brengen voor een (hopelijk) groot publiek.
Inspiratie uit en door muziek. Muziek raakt me, ontroert en pakt me. Muziek inspireert dus ook. You`re the meaning in my life, you`re the inspiration.
Het nummer betrad de hitparades op 2 maart 1985 heeft slechts drie weken in de lijsten gestaan (met als hoogste notering 36). Met plek 1960 in de lijst van 2015 is dit nummer zeker geen hoogvlieger, wel een nummer met een speciale betekenis (voor mij) en bovenal een mooie herinnering. Chicago is een in 1967 in Chicago opgerichte band die de eerste jaren door het leven gaat als Chicago Transit Authority. Chicago transformeert op hun opeenvolgend genummerde albums langzaam van rockband-met-blazers tot balladgroep. Vooral ‘If You Leave Me Now’ is in 1976 een enorme hit. Zanger Peter Cetera verlaat in 1985 de groep voor een solocarrière. (bron: Top 2000 documentatie)
Mooie herinneringen en emoties, ieder nummer zijn eigen verhaal, voor iedereen. Dat is wat de Top 2000 bindt aan het einde van het jaar tussen Kerst en Oud & Nieuw. Iets wat veel mensen gemeen hebben met de Top 2000 zo aan het einde van het jaar. De Top 2000 beleving delen in een kerkdienst is iets waar ik naar uitkijk.
Tot volgende week zondag 20.00 uur?