Wijkinformatie

Wat ons beweegt

Als wijkgemeente Dorpskerk willen we op een positieve manier in de wereld staan. Wij willen klaar staan voor mensen die ons nodig hebben, zowel in geestelijk als in materieel opzicht. Ook al past ons bescheidenheid. Wij zijn dan ook geroepen om van Christus te getuigen. In de taal van de Bijbel is het woordje ‘getuigen’ verwant met ‘sieraad’. Wanneer je iemand een mooi sieraad geeft, bijvoorbeeld een ring, getuigt dit sieraad van jouw liefde. Wij mogen het sieraad van Christus zijn. Hij heft ons duur gekocht, tegen de prijs van zijn bloed. Van dat besef doordrongen ga je stralen. Wij mogen als gemeenteleden zijn Geest in ons laten werken en zijn liefde doen flonkeren. In de hoop elkaar in de gemeente en onze naaste daarbuiten op die manier van dienst te zijn.

Kerkdiensten

Elke zondag bent u van harte welkom in de Dorpskerk. De ochtenddiensten beginnen om 10:00 uur. Avonddiensten vinden eens in de veertien dagen om 19:00 uur plaats. Kijk voor het actuele rooster op de pagina Agenda-Kerkdiensten. Tijdens de diensten is er oppas aanwezig voor de allerkleinsten. De kinderen (4-12 jaar) gaan tijdens de dienst naar hun eigen nevendienst. Voor tieners (12-16 jaar) is er tienerkerk en eens per maand ’s avonds een jeugddienst. Na de ochtenddienst op de eerste en derde zondag van de maand staat er voor iedereen een kop koffie of thee klaar. U wordt van harte uitgenodigd!

Aktiviteiten

Een veelheid aan activiteiten is te vinden via de webpagina Activiteiten.

Predikant

Sinds juli 1995 is ds. M. Treuren (1959) verbonden aan de wijkgemeente Dorpskerk. Ds. Treuren: ‘Het is een veelkleurige gemeente; zoveel hoofden, zoveel zinnen. Maar het Woord van God heeft aantrekkingskracht en verbindt. Ik zie het als mijn belangrijkste opdracht intensief te luisteren naar de Schrift, alleen in de studeerkamer en samen met de gemeente tijdens de eredienst. Je kunt je soms blind staren op een tekstgedeelte, er niets in zien. Vergelijk het met glas-in-lood dat op zichzelf dof en mat is. Maar wat verrukkelijk als er ineens licht door valt en je wordt verrast door de kleurenrijkdom! Waar ik steeds op hoop, is dat er vanuit de Bijbel een nieuw en ongedacht licht valt op onze wereld en dat we daarvan opveren. ’t Draait om de vonk der herkenning.