16 mei: DAPper

Terwijl bijna alle activiteiten worden geannuleerd, gaat DAPper dapper door!

Zaterdag 16 mei houdt DAPper weer een opruimactie tegen zwerfafval. Om dit corona-proof te doen is er niet één gezamelijk opruim uur, maar kun je de hele dag terecht bij initiafnemer Suzanne van der Vlist thuis om daar de benodigde spullen op te halen. Zij schrijft:

Vanaf 9 tot 17 uur staat de dapper kar bij mij in de voortuin (Leeuwstraat 11, Delfgauw). Iedereen die wil kan daar zelf de benodigde spullen uitpakken. Als er iemand in de tuin is… even wachten want we moeten allemaal rekening houden met de 1,5 meter afstand ;-).
Als jullie klaar zijn met opruimen mogen de gevulde vuilniszakken in de rest afval container en gebruikte DAPper materialen mogen op de grond neergelegd worden. Dit om te voorkomen dat niemand elkaars spullen gebruikt. Na afloop zal ik alles goed schoonmaken. Ik zal voor de duidelijkheid morgen ook briefjes ophangen om misverstanden te voorkomen ;-).

Zwerfafval is een van de grootste ergernissen van inwoners van Delfgauw. Maar belangrijker: zwerfafval spot met de Bijbelse gedachte dat de aarde van God is (zie psalm 8 en psalm 24). Als we geloven dat Jezus terugkomt als koning op deze aarde. En al het goede op deze aarde wordt opgetild en het verkeerde wordt weggenomen. Hoe zou Jezus dan naar Delfgauw kijken en het zwerfafval dat daar ligt?

Daar kun je lang over na gaan denken, maar je kunt er beter iets aan doen. En nog beter: je kunt er samen iets aan doen met DAPper. Want deze Delfgauwse Afval Pakkers maken in 2020 een nieuwe start om zwerfval aan te pakken. En als Kerk Delfgauw haken we graag aan.

Zwerfafval pakken is een hele leerzame en leuke activiteit om met kinderen te doen. En het vormt je karakter: wie afval leert oppakken, zal later geen afval op straat gooien. Of nog beter: de gemiddelde tweejarige vindt het heel normaal om in een speeltuintje afval in de prullenbak te gooien. Het is aan volwassen (die dat vies vinden) te danken dat kinderen deze goede gewoonte afleren.

Houdt je bij deze activiteit van de regels van het RIVM: 1,5 meter afstand houden van mensen die niet bij jou in huis wonen. En doe niet mee als je volgens definitie van de aanwijzingen van het RIVM niet naar buiten mag.