Jezus, Islam, Christendom

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers en imam Yassin Elforkani spreken zondagavond 6 oktober in Delft over de islam en het christendom. Ook gaan ze onder leiding van EO-presentator Andries Knevel met elkaar en de zaal in gesprek.

Met de bijeenkomst wil Pulse Events op een open en constructieve manier nadenken over de theologische kern van islam en christendom, de overeenkomsten en verschillen tussen beide godsdiensten en hun plaats in de Nederlandse samenleving. Segers heeft de islam goed leren kennen in Egypte, waar hij jarenlang heeft gewoond. Elforkani is hoofdimam van de Blauwe Moskee in de Amsterdamse wijk Slotervaart.

De sprekers gaan in op de vraag of Allah in de islam en de Vader God van het christendom dezelfde zijn. Ook geven ze antwoord op de cruciale vraag wie Jezus is en welke rol hij voor hen speelt. Daarnaast vertellen ze hoe moslims en christenen een vruchtbare dialoog kunnen voeren en wat dat dan in de praktijk betekent.

Segers: ‘Een van de grootste vragen van onze tijd is hoe christenen en moslims in vrede kunnen samenleven. De grootste vraag aller tijden is: wie is God? Ik zie er zeer naar uit om daar in Delft over door te praten met Elforkani’.

Elforkani: ‘Islam in Nederland is een veel besproken onderwerp. In het debat in Delft staat de kern van het geloof centraal. Ik zie uit naar een open en eerlijk gesprek hierover met Gert-Jan Segers.’

De discussieavond in de Zuiderkerk (Achterom 46) belooft een inspirerende en prikkelende bijeenkomst te worden. De toegang is gratis, de avond begint om 19.30 uur.