Training ‘uitnodigen voor kerkproeverij’

Woensdag 23 augustus vindt vanaf 20:00 uur een training plaats in de Acker. Het doel van de training is om gemeenteleden te helpen om anderen uit te nodigen voor de kerkproeverij van zondag 10 september in de Acker en Kerk Delfgauw.

Waarom heb je daar een training voor nodig? Omdat er genoeg redenen zijn om anderen niet uit te nodigen. Wat als ze nee zeggen? Wat als ze mij bekeringsdrift verwijten? Wat als ze de kerkdienst saai gaan vinden? Wat als ze mij raar gaan vinden? Wat als het mij eigenlijk niet uitmaakt of anderen ook naar de kerk gaan? Wat als ik niemand ken om uit te nodigen?

Veel bezwaren tegen het uitnodigen hebben te maken met angst. En over angst stap je niet zo makkelijk heen. Sterker nog: angst hoort bij leerling van Jezus zijn omdat God ons uit onze comfortzone wegroept. Het meest voorkomende gebod in de Bijbel is: ‘wees niet bang’. Blijkbaar hebben we het nodig om dat vaak te horen. Het gaat erom hoe wij op onze angsten reageren.

Hoe dat werkt en hoe je je eigen angst onder ogen kunt zien en kunt overwinnen. Daarover gaat deze kerkproeverij training.