Verslagje 1e hulpactie: Buren Bloemen Groet

op zondag, 22 maart 2020

De eerste burenhulpactie, gecoördineerd door Kerk Delfgauw zit er op en was een succes. In Delfgauw en Oude Leede zitten nu veel mensen thuis die weinig contact hebben. En tegelijkertijd hebben de tuinders heel veel bloemen over omdat de internationale bloemenmarkt is ingestort. Deze twee problemen hebben we bij elkaar gebracht om de pijn bij beiden een beetje te verzachten. 125 boeketten hebben een mooie nieuwe bestemming gekregen.


Zondag 22 maart van konden mensen na de kerkdienst bloemen van lokale tuinders ophalen bij Kerk Delfgauw. Kerk Delfgauw heeft adressen verzameld van mensen die wel een bloemetje kunnen gebruiken in deze tijd. Mensen konden de bloemen op het adres voor de deur zetten, aanbellen, ruim afstand nemen, en even een gesprekje hebben met degene die de bloemen in ontvangst nam.

Zo zijn we er voor onze naaste, op gepaste afstand . Juist nu.

Met dank aan Van Den Berg Roses, De Hoog Orchideeën, van der Zalm Tulpen en Woutersen Tulpenbroeierij. Goed om te weten dat we als Kerk Delfgauw deze tuinders ook betaald hebben voor hun bloemen, tenzij ze dat echt echt niet wilden.

Deze kaartjes, al eerder gemaakt door de kinderen van de kinderkerk, zaten in de boeketten.
RobertVerslagje 1e hulpactie: Buren Bloemen Groet