DAPper tegen zwerfafval

op woensdag, 11 maart 2020

Zwerfafval is een van de grootste ergernissen van inwoners van Delfgauw. Maar belangrijker: zwerfafval spot met de Bijbelse gedachte dat de aarde van God is (zie psalm 8 en psalm 24). Als we geloven dat Jezus terugkomt als koning op deze aarde. En al het goede op deze aarde wordt opgetild en het verkeerde wordt weggenomen. Hoe zou Jezus dan naar Delfgauw kijken en het zwerfafval dat daar ligt?

Daar kun je lang over na gaan denken, maar je kunt er beter iets aan doen. En nog beter: je kunt er samen iets aan doen met DAPper. Want deze Delfgauwse Afval Pakkers maken in 2020 een nieuwe start om zwerfval aan te pakken. En als Kerk Delfgauw haken we graag aan.

Zwerfafval pakken is een hele leerzame en leuke activiteit om met kinderen te doen. En het vormt je karakter: wie afval leert oppakken, zal later geen afval op straat gooien. Of nog beter: de gemiddelde tweejarige vindt het heel normaal om in een speeltuintje afval in de prullenbak te gooien. Het is aan volwassen (die dat vies vinden) te danken dat kinderen deze goede gewoonte afleren.

Dus doe DAPper mee in 2020!

De volgende acties staan op dit moment gepland:
Zaterdag 21 maart: speeltuin Schellingstraat (Landelijke opschoondag)
Zaterdag 16 mei 13 uur: Speeltuin Pondstraat
Zaterdag 4 juli 13 uur: De Hollandsche Buurttuyn
Zaterdag 26 sept 13 uur: Natuurspeeltuin de Groene Diamant (Burendag & World clean-up day)

RobertDAPper tegen zwerfafval