Kerkdienst zondag 23 mei: Pinksteren

Zondag 23 mei om 10:00 uur is de Pinksteren kerkdienst van Kerk Delfgauw. We vieren de komst van de Heilige Geest! We lezen een verhaal van de profeet Joël waarin hij schrijft over wat er eens zal geboren als de Geest over alle mensen komt. Dominee Robert zal uitleggen dat ‘de Dag van de Heer’ waar Joël over schrijft lijkt op bergbeklimmen.

Je bent van harte uitgenodigd om de kerkdiensten in Kerk Delfgauw mee te vieren! Gemeenteleden en gasten kunnen thuis meekijken via een livestream videoverbinding met de kerkzaal, te vinden via kerkdelfgauw.nl/livestream. Maximaal 30 mensen kunnen de kerkdienst bezoeken. Daarvoor moet je je inschrijven via www.kerkdelfgauw.nl/inschrijven. Dit kan tot zaterdag 18:00 uur en is voor ons de fijnste manier om aanmeldingen binnen te krijgen. Zondagochtend kort voor de dienst laat de gastvrouw via de Kerk Delfgauw app weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn, en kun je je nog aanmelden in een reactie op dat bericht. Als inschrijven via de website niet lukt, kun je ook bellen of appen naar gastvrouw Jolanda van Wijk: 06-39120139.

De weersverwachting voor zondag 23 mei is wat onzeker. De kinderkerk is in principe in diverse speeltuintjes in Delfgauw. Zondag om 9:00 uur verschijnt in de Kerk Delfgauw app of het weer daarvoor inderdaad goed genoeg is.

Parels (groep 1,2 en 3 van de basisschool) komen bij elkaar aan de Renovalaan, bij de ‘piratenboot’ speeltuin.
Sterren (groep 4, 5 en 6) komen bij elkaar in de speeltuin aan het Pondstraat.
Talenten (groep 7 en 8) komen bij elkaar in de ‘kabelbaan’ speeltuin aan de Padmoes.
De kinderen uit de kinderkerk kunnen vanaf 9:40 uur in de betreffende speeltuin gebracht, en direct na de kerkdienst worden opgehaald.

De peuterkerk (kinderen 0 tot 4 jaar) is in Kerk Delfgauw. Ga je zelf de kerkdienst thuis meekijken? Breng je kind dan via de nooduitgang van de peuterkerk aan de Schimmelpenninck van der Oyenweg. Ga je de kerkdienst wel bezoeken: dan kun je je kind binnendoor brengen.

De tienerkerk is buiten. Kom uiterlijk 9:55 uur naar het pleintje voor de kerk. Neem een fiets mee en doe sportieve schoenen aan.

Liturgie zondag 23 mei Pinksteren 2021

Voorganger ds. Robert Stigter

Welkom

Kaars

Lied LD687 Wij leven van de wind (orgel)

Bemoediging en groet

Lied/Gebed PS51:1,2,3 (DNP) (orgel)

Bijbelwoorden Handelingen 2

Loflied HH221 De wind steekt op (band)

 

Gebed (LD670:1)

Lied LD670:3  Kom Schepper God, o heilige Geest (orgel)

Lezing Exodus Joël 3:1-5

Lied LD670:6  (orgel)

Lezing Handelingen 2:14-24

Lied LD670:7 (orgel)

Preek

Meditatief orgelspel

Lied HH722 God woont bij de mensen (band)

Gebed

Collecte

Lied LD675 Geest van hierboven (orgel)

Zegen