Nieuw (tijdelijk) intern communicatiemiddel: CHRCH-app

op donderdag, 19 maart 2020

Kerk Delfgauw lanceert tijdelijk een nieuw intern communicatiemiddel om juist in deze tijd van fysiek afstand houden toch verbonden te blijven: de CHRCH-app.

We waren als Kerk Delfgauw eigenlijk al 5 jaar bezig om een goede kerk-app te vinden. Toen we eind 2019 op het punt stonden om de CHRCH-app al eerder in te gaan voeren, bleek er een nog betere appbouwer bezig te zijn: Donkey Mobile. In een later stadium gaan we alsnog overstappen op de app van Donkey Mobile, omdat die app nog veel meer mogelijkheden heeft, vooral voor onderlinge verbinding. Maar in deze corona-crisistijd is een kerk-app heel fijn om snel te kunnen communiceren. Vandaar dat we nu toch al de CHRCH-app invoeren.

Ga naar je App-store (Apple) of Play Store (Google), download de CHRCH-app en zoek op ‘Kerk Delfgauw’. Je kunt de externe versie van de app direct inkijken. Voor leden van Kerk Delfgauw is het ook mogelijk om toegang te krijgen tot de gemeentegids. Daarvoor moet je je registeren en een account aanmaken (vergeet niet om een leuke foto van jezelf toe te voegen).

Als je door de beheerder bent goedgekeurd, dan zie je op de voorpagina van de app (zie afbeelding links) de laatste berichten uit de verschillende ‘kanalen’. Onderin het scherm kom je met het middelste icoontje (‘Leden’) bij de gemeentegids, en kom je met het icoontje uiterst rechts (‘Meer…’) bij alle kanalen (zie afbeelding rechts).
De functionaliteit bij ‘Agenda’ en ‘Geven’ wordt niet gebruikt.

RobertNieuw (tijdelijk) intern communicatiemiddel: CHRCH-app