vanaf 19 september: DAPper zwerfafval speurtocht

op dinsdag, 15 september 2020

Zwerfafval is een van de grootste ergernissen van inwoners van Delfgauw. Maar belangrijker: zwerfafval spot met de Bijbelse gedachte dat de aarde van God is (zie psalm 8 en psalm 24). Als we geloven dat Jezus terugkomt als koning op deze aarde. En al het goede op deze aarde wordt opgetild en het verkeerde wordt weggenomen. Hoe zou Jezus dan naar Delfgauw kijken en het zwerfafval dat daar ligt?

Daar kun je lang over na gaan denken, maar je kunt er ook iets aan doen. En nog beter: je kunt er samen iets aan doen met DAPper. Want deze Delfgauwse Afval Pakkers maken in 2020 een nieuwe start om zwerfval aan te pakken. En als Kerk Delfgauw haken we graag aan. Het past ook helemaal bij het jaarthema: ‘Het Feest van het Koninkrijk’. We hadden het zelf kunnen initieëren, maar het is nog veel mooier om aan te haken bij wat DAPper doet.

Zwerfafval pakken is een hele leerzame en leuke activiteit om met kinderen te doen. En het vormt je karakter: wie afval leert oppakken, zal later geen afval op straat gooien. De gemiddelde tweejarige vindt het heel normaal om in een speeltuintje afval in de prullenbak te gooien. Het is aan volwassen (die dat vies vinden) te danken dat kinderen deze goede gewoonte afleren.

De Zwerfafval-speurtocht vindt plaats vanaf zaterdag 19 september 2020, World Cleanup Day.

Vanaf deze dag zal er een speurtocht te verkrijgen zijn bij ‘Chillings bij de buren‘ aan de Florijnstraat 1 in Delfgauw.
Ook kunnen hier de benodigde materialen zoals vuilniszakken en vuilgrijpers opgehaald worden.

De speurtocht loopt door de wijk Emerald en gaat langs verschillende speeltuintjes.
Voor jong en oud is het leuk om de wijk eens op een andere manier te verkennen.
Er zijn wat vragen en zoekopdrachten. Onderweg kunt u het zwerfafval meteen meenemen en weggooien.

Robertvanaf 19 september: DAPper zwerfafval speurtocht