Zondag 14 maart 15:00 uur luidt Kerk Delfgauw de noodklok voor het klimaat

op maandag, 01 maart 2021

Laat je stem horen voor het klimaat

Op 14 maart slaan we klimaatalarm in Nederland. Tientallen organisaties en duizenden mensen laten op 14 maart én op 17 maart tijdens de verkiezingen horen dat klimaatproblemen urgent zijn en alle aandacht verdienen van de overheid. Met het klimaatalarm roepen we kiezers op om te stemmen op partijen en politici die staan voor duurzaamheid. We laten aan politici weten: We moeten nu samen het roer omgooien en gaan voor eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid met impact. Op meerdere locaties door heel Nederland en gewoon vanuit huis kun je je stem laten horen. Geef je op via https://klimaatmars2021.nl/.

Diverse christelijke organisaties, waaronder de initiatiefnemers van GroenGelovig ondersteunen het klimaatalarm. We roepen jou en jouw kerk op om ook in actie te komen. Wat kun je doen?

Bid mee tijdens de online gebedsbijeenkomst

Bid op 14 maart, om 15:00 uur mee met de christelijke online gebedsbijeenkomst, georganiseerd door de partners binnen GroenGelovig. We zullen gezamenlijk in gebed te gaan, om te bidden voor politici, mensen wereldwijd die nu al last hebben van klimaatverandering, bedreigde diersoorten en de schepping die lijdt. Tijdens de gebedsdienst zullen vier mensen die direct te maken hebben met de gevolgen van klimaatverandering een getuigenis geven en een gebed uitspreken. Uiteraard is er ook ruimte om zelf mee te bidden. Deelnemen kan via Youtube.

Luid de kerkklokken als klimaatalarm

Luid de klokken voor de situatie waarin zo’n groot deel van de schepping zich verkeert: Land lijdt onder droogte en natuurrampen, mensen hebben wereldwijd moeite om hun hoofd (letterlijk) boven water te houden door gevolgen van klimaatverandering en ook dieren hebben moeite om te overleven in het veranderende klimaat.

Voorafgaand aan de gebedsbijeenkomst, luiden om 15:00 uur de kerkklokken.

Preek over de schepping

Besteed in de kerkdienst op 14 maart aandacht aan het klimaat, duurzaamheid, de schepping. Op de website van A RochaMicha Nederland en de werkgroep Laudato Si’ zijn diverse liturgiesuggesties en preekschetsen beschikbaar.

GroenGelovig is een platform van de christelijke organisaties GroeneKerken, Tearfund, ChristenUnie, Kerk in Actie, de Evangelische Omroep, A Rocha, Micha Nederland, Laudato Si’ werkgroep, CCA en CGMV.

RobertZondag 14 maart 15:00 uur luidt Kerk Delfgauw de noodklok voor het klimaat