Kerkdienst zondag 4 oktober

Zondag 4 oktober is het Israëlzondag. We staan stil bij onze onopgeefbare verbondenheid met het volk Israël. Waarom we dat doen? Dat kun je teruglezen in de preek van Israëlzondag 2018. We lezen Deuteronomium 30: het gedeelte waar Joden bij stilstaan in de tien dagen tussen Rosj Hasjana (Joods nieuwjaar, dit jaar 19 september) en Jom Kipoer (Grote Verzoendag, 28 september). Een tijd van terugkeren naar God. De oproep van Mozes is: ‘kies voor het leven!’. Je kunt je voorbereiden op de dienst door alvast dit animatiefilmpje over Deuteronomium te bekijken.

Je bent van harte uitgenodigd om de kerkdiensten in Kerk Delfgauw mee te vieren! Ook gasten heten we graag van harte welkom. Als je de kerkdienst wilt bezoeken schrijf je je in via www.kerkdelfgauw.nl/inschrijven. Je kunt ook bellen of appen naar gastvrouw Jolanda van Wijk: 06-39120139.  Gemeenteleden en gasten kunnen thuis meekijken via een livestream videoverbinding met de kerkzaal, te vinden op kerkdelfgauw.nl/livestream.

https://youtu.be/GUdwg_02FQc

Vanwege het coronavirus is er een rijtje aan maatregelen om de kerkdienst veilig te laten plaatsvinden:

  • Uiteraard kun je alleen komen als je geen symptomen hebt van het coronavirus. Volg daarbij de aanwijzingen van het RIVM
  • Er zijn een kleine honderd mensen welkom in de kerkzaal.
  • Er zijn vrijwilligers aanwezig die je naar een plek in de kerkzaal leiden. 
  • Iedereen van 18 jaar en ouder houdt anderhalve meter afstand tot personen van 18 jaar en ouder. Bezoekers uit één huishouden kunnen wel naast elkaar zitten. Tussen volwassenen uit verschillende huishoudens moeten drie stoelen leeg blijven. Elke tweede rij blijft leeg. 
  • De kinderen gaan via de hoofdingang naar binnen en gaan dan de hele dienst naar de kinderkerk. Peuter en baby’s kunnen via de nooduitgang aan de Schimmelpenninck van der Oyenweg naar de peuterkerk. Tieners gaan de hele dienst naar de tienerkerk.
  • Vanaf zondag 27 september stoppen we weer even met samen zingen. Dit omdat het aantal besmettingen oploopt en het nog niet duidelijk is of zingen bijdraagt aan de verspreiding van corona. De kans dat er iemand met corona in de kerk zit is nu meer aanwezig dan toen we in juli weer samen gingen zingen. Er zijn voorzangers voor de orgelliederen en voorzangers voor de bandliederen. Je kunt de liederen mee-neuriën.
  • Deelname aan de collecte is mogelijk via een QR code in de livestream, via de Kerk Delfgauw app of via de collecteschalen in de hal.
  • Bij goed weer is er buiten het kerkgebouw gelegenheid om wat te drinken en elkaar te ontmoeten. Denk aan het afstand houden, vooral bij het naar buiten lopen. 

Liturgie Israëlzondag 4 oktober

Voorganger ds. Robert Stigter

 

Welkom

Lied PS122 (DNP, orgel)

Bemoediging en groet

Klaaggebed

Loflied LD868:1,4,5 Lof zij de Heer, de almachtige koning der ere (orgel)

Bijbelwoorden Deuteronomium 5:1-22 (BGT)

Lied Sjema (band)

Gebed

Lied LD802:1,2,3 Door de wereld (orgel, melodie Hatikvah)

Lezing Deuteronomium 30 (NBV, lector)

Lied LD802:4,5,6 (orgel)

Preek

Meditatief orgelspel

Lied HH473 Gebed om zegen (band)

 

Gebed

Collecte

Kindermoment

Kinderlied HH675 God heeft een plan (band)

Zegen