TOP-dag Youth for Christ Delft

op 30-03-2019

TOP-dag
Vanuit Youth for Christ Delft zien we dat jongeren veel behoefte hebben aan echte mensen om hun heen. Mensen die in hen durven te investeren en met hun mee willen lopen in het leven. Maar we weten ook dat dat lang niet altijd makkelijk is. Daarom willen we op de TOP-dag tijd nemen om God te zoeken, toegerust te worden in het werk door verschillende inspirerende workshops, en elkaar te ontmoeten en verhalen uit te wisselen. Want hoe fijn is het om te weten dat je er niet alleen voor staat!?

Voor wie
Deze TOP dag is bedoeld voor missionair jongeren- en kinderwerkers uit omgeving Zuid-Holland. Maar niet alleen voor de mensen die hier al mee bezig zijn, ook mensen die graag iets zouden willen opzetten en dus wel wat inspiratie kunnen gebruiken, zijn van harte welkom!

Wanneer en waar
Deze dag zal zijn op zaterdag 30 maart van 10:30-17:30 uur in Delft. Het zal plaatsvinden in de Immanuelkerk in Delft. Deze kerk vind je aan de Schoemakerstraat 1. Parkeren in deze omgeving is gratis. Net zoals de TOPdag zelf trouwens, die is ook gratis.

AanmeldenKlik hier!

Programma

10:30-11:00 Ontmoeting met koffie en thee

11:00-12:00 Toerusting met een viering. We weten ons in ons jongeren-/kinderwerk afhankelijk van God. Hij is ons startpunt, daarom willen wij de dag starten met het zoeken van God.
12:00-13:00 Pizza en ontmoeting
13:00-14:30 Workshopronde 1 met:

– Migratie, jongeren en cultuur
– Jouw droom (financieel) waarmaken
– Programma’s schrijven
– Geloofsgesprekken aangaan

14:30-15:00 Ontmoeting met koffie en thee
15:00-16:30 Workshopronde 2 met:

– Behoeftegericht missionair kinderwerk
– Aansluiten bij jongeren
– Hoe voorkom je dat het vuur dooft?
16:30-17:30 Ontmoeting onder het genot van een hapje en drankje

WORKSHOPRONDE 1

Migratie, jongeren en cultuur
De tweede en zelfs de derde generatie kinderen van migranten ervaren de gevolgen van migratie van hun ouders. Niet alleen in vragen als ‘waar kom je vandaan’? en ‘wat spreek je goed Nederlands’, maar ook in achterstelling en gevoelens van afwijzing. Leven tussen twee culturen kan spanning geven, zeker in deze tijd van polarisatie. Is het een ‘clash of culutures’ of ‘een clash of emotions’? Maar gemengde afkomst kan ook voor een breder wereldbeeld zorgen, je perspectief op het leven is minder eenzijdig.

Niet-westers socioloog en intercultureel trainer Rien van der Toornis getrouwd met een Iraanse migrante, en kent het leven van minderheden in Nederland van binnenuit. Samen met zijn vrouw heeft hij het trainings- en adviesbureau ‘intercultural impact’ opgericht, ten dienste van organisaties, bedrijven en overheden

Jouw droom (financieel) waarmaken
Loop jij rond met een gaaf initiatief, maar heb je geen middelen om te starten? Maak kennis met de belangrijkste vormen van fondsenwerving. Samen kijken we welke interessant zijn voor jouw initiatief. We helpen je op weg om jouw droom voor jongeren waar te maken. Je hoort de belangrijkste principes achter fondsenwerving, zodat het geen noodzakelijk kwaad is, maar een belangrijk onderdeel van jouw missie.

Jurjen Folkersis al 11 jaar werkzaam bij YFC Nederland als relatiebeheerder/fondswerver. Zijn jarenlange opgebouwde ervaring en kennis zet hij graag in om anderen verder te helpen.

Programma’s schrijven
Hoe zet je een goed programma in elkaar? Hoe zorg je dat het programma aansluit bij jongeren die komen? Hoe kun je aan de hand van creatieve werkvormen in gesprek over het geloof? In deze workshop gaan we met elkaar aan de slag. Aan het einde van de workshop heb je geleerd hoe je een programma opzet en kunt laten aansluiten bij je doelgroep. Daarnaast heb je een aantal tips, trics en creatieve werkvormen op zak die je goed kunt gebruiken als je in gesprek wilt met kinderen, tieners of jongeren.

Corine Zonnenberg is werkzaam bij YFC Nederland en is eindredacteur van o.a. Rock Solid en Solid Friends. Ze heeft al veel programma’s geschreven en deelt deze kennis graag.

Geloofsgesprekken aangaan

Informatie volgt

WORKSHOPRONDE 2

Behoeftegericht missionair kinderwerk
Aansluiten bij de leefwereld van kinderen

Kinderen kijken sterk naar ons, als kinderwerkers, in hoe wij geloof toepassen. In deze workshop zullen we kijken naar missionair kinderwerk en hoe we hierin ons aansluiten op de geloofsbeleving van de kinderen. Vaak hebben we de neiging zelf te delen aan kinderen over God, maar vergeten we hierin waar de kinderen mee bezig zijn en wat hun nodig hebben om te horen over God. We gaan kijken naar jouw doelgroep, naar jouw kinderwerk en de manier waarop jouw doelgroep het beste met geloof aan de slag zou kunnen.

Lianne van Dis – Dekker werkt sinds 2013 in The Mall Delft. Zij kwam binnen met de droom iets voor de kinderen uit Delft te betekenen en heeft vanuit dat verlangen de KidsMall opgezet. Een activiteit waar al jarenlang ontzettend veel kinderen een veilige plek vinden. Krijn van de Lugt is hier al 3 jaar als bevlogen vrijwilliger bij betrokken.

Aansluiten bij jongeren
Wil jij groeien in relaties met jongeren om je heen? In deze workshop ga je de beste tips krijgen, inspirerende verhalen uit de praktijk horen en krijg je de ruimte om al je vragen te stellen.

Jonathan Pellegromwerkt voor Athletes in Action Nederland en is al jaren actief als jongerenwerker in Rotterdam. Hij heeft het boek ‘als christen aansluiten bij jongeren van de straat’ geschreven en kent het jongerenwerk van binnenuit.

Hoe voorkom je dat het vuur dooft?
“Zelfs jonge mannen en vrouwen raken burn out” (vrij naar Jesaja 40:30). Werken met jongeren en daarbij de gebrokenheid van dit leven ervaren, kan veel van je vergen. Niet alleen qua fysieke en mentale gezondheid, maar ook geestelijk. Hoe voorkom je dat het vuur dooft? Deze workshop gaat ovet het risico van geestelijk opbranden (denk aan symptomen als: geloofstwijfel, matigheid, cynisme etc.) en over hoe je daar mee om kunt gaan. Je krijg enkele handvatten aangereikt, maar doet hopelijk bovenal nieuwe inspiratie op. Daarnaast gaan we samen in gesprek om ervaringen en tips te delen.

Daniel de Wolf is getrouwd en vader van twee kinderen. Hij was jarenlang jongerenwerker en pionier (o.a. bij The Mall Rotterdam/YFC, Thugz Church en Stichting De Nieuwe Kans). Hij is auteur van enkele boeken, waaronder de bekende ‘Straatbijbel’. Momenteel werkt hij als geestelijk verzorger bij het Leger des Heils / Maatschappelijk Centrum in Rotterdam. Ook bij hem ging het vuurtje (bijna) uit. Gelukkig brandt het nu weer ?

Aanmelden

Klik hier om je meteen aan te melden!

Vragen?
Heb je nog vragen? Mail anke.vanderbreggen@yfc.nl

We kijken er naar uit om jullie allemaal te ontmoeten!

Groetjes,
Team Youth for Christ | The Mall Delft

RobertTOP-dag Youth for Christ Delft