Column: Hamsteren aan de top

Delfgauw was weer eens op het NOS journaal. Deze keer niet met een goed verhaal over warmte met elkaar delen, maar met een zorgelijk verhaal over hamsteren aan de top.

Want wat is er aan de hand? In economisch ingewikkelde tijden is Ahold er in geslaagd om op elke volle boodschappenkar van 100 euro ongeveer 4 euro winst te maken. Al zes jaar op rij lukt het Ahold om de aandeelhouders steeds meer dividend te betalen. Dat is natuurlijk fantastisch voor de aandeelhouders, vooral Amerikaanse beleggingsfondsen. En mooi voor de topmannen die een miljoenenbonus mogen opstrijken.

Het probleem is dat de winst niet eerlijk wordt verdeeld. Met name de werknemers in de distributiecentra, waaronder die in Delfgauw, krijgen hier weinig voor terug. De nood is zo hoog dat ze massaal zijn gaan staken.

Lees verder op: https://www.telstar-online.nl/nieuws/actueel/144416/hamsteren-aan-de-top

Bovenstaande column van dominee Robert Stigter uit Delfgauw had in de nieuwe papieren versie van de Telstar/Eendracht moeten staan, maar vanwege omstandigheden liep dat net even een beetje anders. Niet op papier? Dan maar online!