Warm(t)emaaltijd Kerk Delfgauw

Het verhaal

In oktober 2022 kwam Kerk Delfgauw met een nieuwe initiatief: de Warm(t)emaaltijd. Het is een maaltijd voor iedereen uit onze buurt die wel wat extra warmte kan gebruiken. Want net als bij liefde geldt voor warmte: als je het deelt, wordt het meer. De Warm(t)emaaltijd is een een heerlijke voedzame warme maaltijd, in een verwarmde zaal zodat iedereen thuis de verwarming uit kan zetten, waar we allemaal een beetje warm van worden.

We houden deze Warm(t)emaaltijd omdat warmte op dit moment niet voor iedereen vanzelfsprekend is, zoals dominee Robert Stigter beschreef in zijn column ‘Warmte gezocht’. De overheid compenseert huishoudens voor de gestegen energierekening, maar voor veel mensen is dit onvoldoende. We zijn in oktober gestart met de maaltijden omdat de overheid in deze maand nog geen compensatie geeft, terwijl wel al veel mensen financieel in de problemen komen.

In oktober hebben we vier keer een maaltijd gehouden. Een verslag van de eerste warmtemaaltijd is te vinden op de website van de NOS. Ook Hart van Nederland is ons op komen zoeken (minuut 14:16).

Eerder organiseerden we als Kerk Delfgauw ons vijftig jaar bestaan met een vergelijkbare maaltijd, en een kerst-feest-maaltijd. Daar hebben we een erg warm gevoel aan overgehouden.

Naast initiatiefnemer van de Warm(t)emaaltijd is Kerk Delfgauw ook een Warme Kamer, het initiatief van het Leger des Heils. Elke dag behalve zaterdag zijn we geopend van 10:00.

Wat is een Warm(t)emaaltijd?

Iedereen is welkom! Misschien ken je wel iemand die je hier voor uit kunt nodigen? Doe dat dan vooral en kom samen!

De maaltijd begint om 18:00 uur. Omdat het wel handig is om te weten voor hoeveel mensen we gaan koken is het fijn als je je opgeeft. Dat kan bij gastvrouw Jolanda: mail naar gastvrouw@kerkdelfgauw.nl, of app/bel naar 0639120139.

Je kunt gratis aanschuiven bij de Warm(t)emaaltijd. Wie het kan missen vragen we een vrijwillige bijdrage, die je via een QR-code of contant kunt geven. Je kunt ook een maaltijd betalen voor iemand anders die krap bij kas zit.

Loop jij warm voor dit idee? We kunnen hulp gebruiken! We zoeken koks, tafeldekkers, afwassers. Wil jij helpen? Laat het weten aan de gastvrouw.

Wanneer is de volgende Warm(t)emaaltijd?

De Wam(t)emaaltijd is elke 3e zondag van de maand. De volgende Warm(t)emaaltijd is dus 21 mei 2023. Daarna is er een zomerstop. In september pakken we het ritme weer op.