Kerkdienst zondag 13 december: 3e advent

Zondag 13 december is het derde advent. We lezen uit de profeet Jesaja 8:21-9:6. Jesaja schrijft over een pik donkere situatie waarin God een licht ontsteekt. Wat bedoelt Jesaja met die duisternis? We verdiepen ons in het onrecht waar Jesaja over schrijft. Waar raakt dat aan onze tijd en ons leven? En hoe gaat God daarin een licht ontsteken?

De kerkdienst is te volgen via www.kerkdelfgauw.nl/livestream. Een beperkt aantal mensen kan de kerkdienst bezoeken. Daarvoor moet je je inschrijven via www.kerkdelfgauw.nl/inschrijven. Dit kan tot zaterdag 18:00 uur en is voor ons de fijnste manier om aanmeldingen binnen te krijgen. Zondagochtend kort voor de dienst laat de gastvrouw via de Kerk Delfgauw app weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn, en kun je je nog aanmelden in een reactie op dat bericht. Als inschrijven via de website of app niet lukt, kun je ook bellen of appen naar gastvrouw Jolanda van Wijk: 06-39120139.

Alle kinderen zijn van harte uitgenodigd! We willen je graag stimuleren om je kind ook te brengen als je zelf de kerkdienst thuis bekijkt. Dat is goed voor je eigen focus bij de livestream en vooral ook goed voor de geloofsopbouw van je kind. Peuter en baby’s kunnen naar de peuterkerk. Let bij de gang tussen de hal en de peuterkerk even extra goed op met afstand houden. Tieners gaan naar de tienerkerk.

We willen graag een gastvrije kerk zijn waar iedereen zich thuis en veilig voelt. Daarom vragen we je om bij inlopen en uitlopen van de kerk een mondkapje op te doen. Via deze website kun je mondkapjes bestellen die vanuit Kerk Delfgauw zijn bedacht en ontworpen.

Verdere maatregelen in verband met het coronavirus zijn te vinden via deze link: https://pknpijnackerdelfgauw.nl/kerkdelfgauw/welkom-terug-in-de-kerk-delfgauw/

Liturgie zondag 3e advent 13 december

Voorganger ds. Robert Stigter

 

Welkom

Adventskaarsen

Jesaja 9:1 (NBV)

Het volk dat in duisternis ronddoolt ziet een schitterend licht. Zij die in het donker wonen worden door een helder licht beschenen.

Lied LD433 Kom tot ons, de wereld wacht (orgel)

Bemoediging en groet

Gebed

Lied Magnificat (Sela) (band)

 

Gebed

Lezing Jesaja 8:21-9:6 (NBV) (lector)

Lied LD473 Er is een roos ontloken (orgel)

Preek

Meditatief orgelspel

Lied HH706 Licht aan (band)

 

Feest van het Koninkrijk

Gebed

Collecte

Kinderlied Projectlied (band)

Kindermoment

Lied PS72 1,4,7 (DNP) (orgel)

Zegen

Voorgezongen amen