alle-leeftijden-kerkdienst zondag 14 maart

In de alle-leeftijden-kerkdienst van zondag 14 maart 10:00 uur gaat het over vrede. We lezen Johannes 14:15-17&25-28. Jezus belooft dat de heilige Geest de leerlingen zal helpen en dat Jezus’ vrede altijd bij hen zal blijven. Maar wat is vrede eigenlijk? Daar gaan we samen over nadenken en leren, onder andere via een interactieve voxvote in de preek. Dus neem je telefoon mee naar de livestream of kerkzaal.

Gemeenteleden en gasten kunnen thuis meekijken via een livestream videoverbinding met de kerkzaal, te vinden via kerkdelfgauw.nl/livestream.

Maximaal 30 mensen kunnen de kerkdienst bezoeken. Daarvoor moet je je inschrijven via www.kerkdelfgauw.nl/inschrijven. Dit kan tot zaterdag 18:00 uur en is voor ons de fijnste manier om aanmeldingen binnen te krijgen. Zondagochtend kort voor de dienst laat de gastvrouw via de Kerk Delfgauw app weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn, en kun je je nog aanmelden in een reactie op dat bericht. Als inschrijven via de website niet lukt, kun je ook bellen of appen naar gastvrouw Jolanda van Wijk: 06-39120139.

Om 9:55 verzamelen de tieners bij de kerk voor een sportieve tienerkerk buiten. Meldt je daarvoor aan in de tienerkerk appgroep. Bij slecht weer gaat het niet door.

Er is geen peuterkerk, kinderkerk. Het is een alle-leeftijden-kerkdienst.

Vanwege het coronavirus zijn er maatregelen om de kerkdienst veilig te laten plaatsvinden.

  • Uiteraard kun je alleen komen als je geen symptomen hebt van het coronavirus of in quarantaine moet, volg daarbij de aanwijzingen van het RIVM.
  • We willen graag een gastvrije kerk zijn waar iedereen zich thuis en veilig voelt. Daarom vragen we je om bij inlopen en uitlopen van de kerk een mondkapje op te doen. Via deze website kun je mondkapjes bestellen die vanuit Kerk Delfgauw zijn bedacht en ontworpen.
  • Er zijn vrijwilligers aanwezig die je naar een plek in de kerkzaal leiden. Je hangt je jas niet op aan de kapstok, maar neemt deze mee naar de kerkzaal.
  • Iedereen van 13 jaar en ouder houdt anderhalve meter afstand tot personen van 13 jaar en ouder. Bezoekers uit één huishouden kunnen wel naast elkaar zitten. Tussen volwassenen uit verschillende huishoudens moeten drie stoelen leeg blijven. Elke tweede rij blijft leeg.
  • Er wordt niet live gezongen tijdens de kerkdienst. Alle zang is van tevoren opgenomen.
  • Deelname aan de collecte is mogelijk  via de Kerk Delfgauw app of via een QR code in de livestream.
  • Elkaar georganiseerd buiten ontmoeten is met de huidige overheidsmaatregelen niet toegestaan. Er is daarom geen koffie moment na de kerkdienst. Iedereen wordt verzocht om de kerkzaal te verlaten en niet in de hal te blijven staan om na te praten.

Liturgie alle-leeftijden-kerkdienst 14 maart

Voorganger ds. Robert Stigter

Welkom

Kaars

Lied HH556 De vreugde van U is mijn kracht

Bemoediging en groet

Klaaggebed Psalm 42:1,2,3 (DNP) gelezen omlijst met orgel

Bijbelwoorden Kolossenzen 1:15-23 (BGT)

Loflied Look to the son (Hillsong)

 

Gebed

Lied Projectlied

Lezing Johannes 14:15-17, 25-28 (NBV)

Lied LD417 Frieden frieden

Preek 

Meditatief orgelspel

Lied HH270 Nu laat U mij in vrede gaan

Gebed

Collecte De eerste collecte is bestemd voor het 40-dagenproject: Voedselbank Delft, Pijnacker en Nootdorp. De tweede collecte is bestemd voor het werk van de plaatselijke kerk.

Lied LD575:1,2,4,6 Jezus leven van ons leven

Zegen