Vrijdagmiddagontmoeting

Willy Bakker-Huizinga  in De Acker
spreekt over

“Samen delen om te helen: het taboe van de eenzaamheid”

Willy Bakker-Huizinga zal de komende ‘vrijdagmiddagontmoeting’ op 16 november in De Acker spreken over ‘eenzaamheid’.  Zij signaleert regelmatig eenzaamheid. Het komt binnen alle leeftijdscategorieën voor, van kinderen tot ouderen. Zij schreef er een boek over: ‘Kom gerust eens langs’. Naast emotionele eenzaamheid (het gemis van een dierbare) is er veel sociale eenzaamheid. Je hebt weinig contacten in je buurt, op je werk, in de kerk. Eenzaamheid is een intiem onderwerp, signaleert Bakker. ‘Mensen schamen zich ervoor, want ze hebben een gevoel van falen; zeker in de huidige prestatiegerichte maatschappij. Het taboe doorbreken is moeilijk, mede omdat de omgeving er niet altijd oog voor heeft’. Eenzamen en niet-eenzamen kunnen dat samen doorbreken.

Schrijfster Willy Bakker-Huizinga werd onder meer bekend als columniste voor het Nederlands Dagblad, door haar werk voor de Evangelische Omroep en van diverse boeken die ze schreef.

De vrijdagmiddagontmoetingen van dit najaar staan net als vorig jaar in het teken van “christelijke levenskunst”. De bijeenkomsten vinden plaats in De Acker en duren van 14.30 – 16.30 uur. Daarna is er gelegenheid om gezellig nog wat met elkaar na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Een bijeenkomst voor alle leeftijden: iedereen is welkom!