Golden Circle Ensemble in de Dorpskerk op 26 mei

Golden Circle Ensemble

Het Golden Circle Ensemble is een ensemble dat bestaat uit jonge mensen (studerend of net afgestudeerd aan een conservatorium). Bijzonder aan het ensemble is dat het samengesteld is uit vele nationaliteiten die samensmelten in de gezamenlijke taal die muziek heet. Met elkaar proberen deze mensen u te laten voelen wat muziek met u kan doen.

Daarvoor zijn de aria’s en koorwerken  die met dit ensemble gezongen worden uitermate geschikt. Kom en ervaar dat deze zangers u in het hart kunnen raken.

John Bakker

John Bakker de dirigent van het Golden Circle Ensemble is de director of music van The American Protestant Church of The Hague. Hij studeerde orgel bij Jan Bonefaas (improvisatie). Daarnaast volgde hij masterclasses bij Olivier Messiaen, Gaston Litaize (franse literatuur) en in de Verenigde Staten aan het Westminister College (a department of Music Princeton University) en Wesleyan University in choir conducting en musicmanagement. Hij behaalde zijn masters aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in kerkorgel, kerkmuziek en schoolmuziek. Heeft culturele vorming gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en muziekwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht.

Hij heeft over de hele wereld vele orgelconcerten gegeven en concerten als dirigent van vocale ensembles.

Op dit moment geeft John een reeks concerten met het Golden Circle Ensemble op wisselende locaties. Daarnaast heeft hij iedere zondag een belangrijke muzikale inbreng in de diensten van The American Protestant Church of The Hague. Hij is daar o.a. dirigent van het “APCH choir” en hij begeleidt de gemeentezang op piano en orgel. Muziek is in deze kerk een belangrijk onderdeel van het gemeente zijn.

Sinds dit jaar is John dirigent van het christelijk mannenkoor “De Verenigde zangers” en van het gemend zangkoor “Joy” in Barendrecht.

In 2011 is hij voor al zijn muzikale en maatschappelijke activiteiten koninklijk onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau.


Programma 26 mei 2023 PIJNACKER

Golden Circle Ensemble

Lead me Lord Samuel Wesley procession

1. Welcome
• Advent Message.                    Martin How (b.1931)
• And I saw a new Heaven.       Malcolm Archer (b.1952).
• There is no rose.                     Graham Ellis (b.1952)

2. Improvisation
• I give a new commandment.   Peter Aston (1938)
• God be in my head.                Philip Wilby b. (1949)
• Hosanna to the son of David. David Halls (b.1963)

3. Improvisation
• Christ is our Cornerstone.      David Thorne (b.1950)
• Litany to the Holy Spirit          Peter Hurford (b.1930)

4. Improvisation
• Be Thou my vision                 Bob Chilcott (b.1955)
• For the beauty of the Earth    Andrew Carter (b.1939)

5.
• The Lord bless you and keep you.   John Rutter (b.1945)

Zangers:
Soprano: Gunda Leine
Alto: Carolina Alves Luis
Bariton: Joäo Silva
Tenor: Hue Blanes

Dirigent en pianist: John Bakker

Vanaf 19:30 uur is de kerk open.

Toegangsprijs € 10