Nieuwe QR-code voor de collecten

op vrijdag, 29 september 2023

Sinds enige tijd biedt de kerk de mogelijkheid om uw collectegeld te voldoen met behulp van een QR code. Ook zijn er een aantal gemeenteleden die per zondag, per maand of per kwartaal hun collectegeld overmaken. De QR code is echter vrij omslachtig in gebruik en ook vrij prijzig voor de kerk: iedere transactie, en dat zijn er iedere zondag drie (nl. voor elke collecte) per persoon, ongeveer 35 cent! Wij lanceren vanaf vandaag daarom de app “Appostel” in onze gemeente. Deze app is een stuk gemakkelijker en de verwerking ervan is voor de kerk een stuk goedkoper en eenvoudiger. Als wijkkerkenraad bevelen we dit van harte aan.
Hierbij geven we een link naar een
 filmpje waarin de app en het downloaden ervan wordt uitgelegd.

De app is van Stichting Geld Collect uit Gouda, het orgaan die onder andere de Actie Kerkbalans (AKB) voor heel veel PKN kerken in Nederland achter de schermen regelt. Een vertrouwde instantie dus. Het kan dus zijn dat u al een account heeft als u bij de AKB een account gemaakt heeft.

In de app kunt u op twee manieren betalen: via iDeal, waarbij je voor alle drie de collectes in één keer een bedrag overmaakt. Bovendien kunt u dan zelfs een gift voor de zendingsbusjes digitaal geven. Of via een ’tegoed’: dit werkt in feite hetzelfde als collectebonnen, maar dan digitaal. U kunt uw saldo opwaarderen en hiermee meerdere zondagen uw collectegeld overmaken. Aangezien de kerk alleen voor de transactie van het opwaarderen betaalt, is dit vanzelfsprekend de meest voordelige optie. Kortom, welke wijze van betalen u ook kiest, u helpt door het gebruiken van de app om kosten te besparen en we kunnen u sneller op de hoogte houden van de opbrengsten. Er zitten nog meer functies in die app, maar die komen later aan bod.

Ten slotte, de oude QR-code is nu vervangen door de afgebeelde nieuwe QR-code die gelinkt wordt met de Appostel app. Gasten kunnen dan gebruik maken van de nieuwe QR code zonder dat ze de app hoeven te installeren. Die nieuwe QR code werkt in feite net zo als betalen via iDeal in de app.

We hopen dus dat velen van u gebruik zullen gaan maken van de nieuwe app ipv de oude QR code en overboekingen via de bank. Uiteraard blijft het mogelijk om contant uw giften te geven. Ook collectebonnen blijven geldig, maar het tegoed in de app werkt vergelijkbaar dus wellicht een mooi moment om over te stappen zodra uw collectebonnen op zijn?

De wijkkerkrentmeesters

Evert NieuwkoopNieuwe QR-code voor de collecten