Begraafplaats Koningshof

Begraafplaats “Koningshof” van de Protestantse Gemeente te Pijnacker en Delfgauw

Verwijdering van potten en vazen.

Augustus 2018

Vanaf 1 oktober a.s. zullen, om de begraafplaats netjes te houden, alle potten en vazen die achter of voor de graven staan worden verwijderd.
Indien u deze potten of vazen toch wenst te behouden, dan dient u deze voor 1 oktober van dit jaar zelf te verwijderen.
U kunt ook een verzoek doen om de potten en vazen nog drie maanden ter beschikking te houden. Binnen deze termijn dient u deze alsnog in gebruik te nemen of zelf te verwijderen.
Zoals ook verwelkte bloemen e.d. kunnen worden verwijderd, zullen vanaf 1 oktober a.s. ook verkleurde, defecte of verwaarloosde kunstbloemen worden verwijderd. Wij verzoeken u vriendelijk in verband met vogels en andere dieren geen kunstbloemen meer te plaatsen.

E.e.a. conform artikel 22 van het Plaatselijk Reglement van de begraafplaats.

De beheerder
H. de Bruijn


Aantasting buxus struiken door buxusmot

Sinds vorig jaar wordt in heel Nederland en daarbuiten de buxus sempervirens aangetast door de rups van de buxusmot. Dit beestje is via Duitsland uit China in ons land terecht gekomen
en eet de blaadjes van alleen deze struik op. De struik is dan ook gelijk waardplant geworden voor de buxusmot, wat inhoudt dat er steeds opnieuw nieuwe generaties buxusmotten in worden verwekt.
Het resultaat is een kale buxusstruik.

Omdat er op de begraafplaats veel van deze struikjes staan, wil ik u hierbij een aantal alternatieven geven. Als u de aangetaste buxusstruikjes wilt rooien, dan kunt u deze het beste vervangen door een van de volgende andere planten:

Ilex crenata ‘Convexa’ is een fijnbladige, wintergroene struik en lijkt op buxus. Deze Japanse hulst kan dan ook prima in bolvorm gesnoeid worden! Geschikt voor iedere grondsoort en gedijt ook in de schaduw.
Steenlinde (Phillyrea angustifolia) heeft een bossige, dichte groeivorm en is daardoor uitermate geschikt om in bolvorm te snoeien.
Elaeagnus ebbingei ‘Compacta’ (olijfwilg als bol) heeft blad dat aan de onderkant zilvergrijs is en aan de bovenkant grijsgroen. De struik is in bolvorm gesnoeid. Groeit compact en is groenblijvend en winterhard.


Gedenkteken begraafplaats Koningshof

De begraafplaats bij de Dorpskerk is een plek waar veel nabestaanden komen om hun geliefden te gedenken. Het is echter moeilijk als het moment komt dat het graf geruimd moet worden. Bij een algemeen graf is dit onvermijdelijk, bij een particulier graf is het soms een beslissing van anderen. Als het zover is, wordt de steen verwijderd van het graf en wordt het graf weer in gebruik genomen voor een andere begrafenis.

Zoals u wellicht weet, is er een paar jaar geleden een monument geplaatst bij de ingang van de begraafplaats. Op dit gedenkteken worden de namen gegraveerd van mensen wiens graf geruimd is, maar van wie de nabestaanden graag een zichtbare herinnering houden op de begraafplaats. Voorletters, achternaam, geboortejaar en jaar van overlijden worden vermeld.

Binnenkort zullen er weer nieuwe namen worden gegraveerd op dit monument. De kosten van graveren zullen ongeveer € 7,25 per letter/cijfer/teken bedragen en een eenmalig bedrag voor onderhoud van € 9,-.

Wilt u de naam van uw dierbare(n), van wie het graf inmiddels geruimd is, vermeld zien op het monument? Neemt u dan contact met mij op.
Voor meer informatie kunt u mij bellen ( 015-3697014 ) of mailen (e-mail naar Annette Theeuwsen).

Met vriendelijke groet,
Annette Theeuwsen-Kardol
Administratie Begraafplaats Koningshof

10 april 2015


Administratie:

Mw. Annette Theeuwsen-Kardol, telefoon 015-3697014 e-mail naar Annette Theeuwsen

Beheer:

Dhr. Henry de Bruijn, telefoon 015-3695436; email naar Henry de Bruijn

Tarieven en Plaatselijk Reglement

Download de Tarievenlijst begraafplaats Koningshof of het Plaatselijk Reglement als pdf-bestand via de pagina ‘Downloads’ .

Evert NieuwkoopBegraafplaats Koningshof